Jaap Betsema

Directeur Betsema Bouwgroep

Jaap Betsema
  • 0 posts
  • 1 reacties

De Friese ondernemer Jaap Betsema (1973) is de derde generatie Betsema die aan het roer staat van het bouwbedrijf Betsema Bouwgroep uit Balk. Opgericht door zijn grootvader in de jaren ‘60 van de vorige eeuw, is het voormalige metselbedrijf inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bouwbedrijf met meerdere disciplines, actief door heel Nederland.

Jaap Betsema ambieerde in eerste instantie een carrière bij de marine, maar ging later alsnog aan de slag bij het bouwbedrijf van zijn vader. Hij werkte zich geleidelijk op binnen het bedrijf zodat hij gedurende de jaren met alle facetten van een bouwbedrijf in aanraking kwam. Tevens voltooide hij intussen veel aanvullende opleidingen. Na een periode samen met zijn vader leiding te hebben gegeven aan Betsema Bouwgroep, nam hij het bedrijf in 2007 definitief over. Betsema legt de focus van Betsema Bouwgroep bij het nakomen van afspraken en het op elkaar kunnen rekenen. De kwaliteit van het geleverde werk gaat altijd voor. Daarnaast heeft Betsema verschillende innovaties bij het bedrijf doorgevoerd, waaronder de zelf ontwikkelde ‘ARBOMORK’, een elektrisch aangedreven vervoermiddel voor stenen dat de kruiwagen vervangt.

Betsema Bouwgroep begon als metselbedrijf, maar heeft onder Jaap Betsema een breed aanbod van diensten binnen alle facetten van de bouw. Deze zijn onderverdeeld onder Aannemersbedrijf Betsema (bouw), Betsema Projecten (ontwikkeling) en Betsema Materieel (verhuur materieel). Hoewel Betsema Bouwgroep is gevestigd in het Friese Balk, vindt het merendeel van de werkzaamheden van Betsema Bouwgroep plaats in Midden-Nederland. Inclusief ingehuurd personeel zijn er dagelijks ca. 200 man aan het werk voor Betsema Bouwgroep, dat in 2017 een omzet draaide van €17 miljoen.

Behalve het runnen van een succesvol bouwbedrijf houdt Jaap Betsema zich bezig met offroad-races in de Ultra-4 klasse. Met zijn eigen terreinwagens reist hij regelmatig naar het buitenland om deel te nemen aan de officiële races.