Kees Lieve

Partner en Oprichter Kruger

Kees Lieve
  • 0 posts
  • 1 reacties

Wie bij Kruger aanklopt voor advies, weet zich verzekerd van de decennialange ervaring van Kees Lieve (57) en zijn medepartners. Als experts op het gebied van corporate restructuring en corporate finance helpen zij bedrijven door moeilijke tijden. Kruger biedt hen een grote verscheidenheid aan diensten aan, van interim management tot rendementsverbetering. Kees Lieve staat dan ook te boek als een leading professional in zijn vakgebied.

Al tijdens zijn masterstudie bedrijfskunde vervulde Kees Lieve meerdere functies die hem kennis lieten maken met het werkveld. Na zijn afstuderen bekleedde hij onder meer een managementfunctie in de automotive sector en richtte hij een private equity op, dat ondanks de bescheiden grootte een van de eerste participatiemaatschappijen was dat het vertrouwen van de Nederlandse Bank genoot. Deze praktijkervaring vulde zijn theoretische scholing aan en deed hem inzien dat er meer nodig is dan de juiste kennis om te slagen in de moderne financiële wereld. Ook ziet hij mede door deze periode in zijn leven het belang van het totaalplaatje: iedere werknemer heeft een rol te vervullen binnen een bedrijf.

In 1988 begon Kees Lieve met twee eveneens doorgewinterde collega’s Krüger & Partners, tegenwoordig beter bekend als Kruger. De bagage die hij meenam uit zijn eigen werkzaamheden in middelgrote bedrijven kwam hierbij uitstekend van pas. Samen met zijn collega’s adviseerde hij door de jaren heen midden- en kleinbedrijven met enkele tientallen tot tweeduizend medewerkers. Dat bedrijven ook na een herstructurering met Kruger in zee bleven gaan spreekt voor de kwaliteit van de geleverde diensten. Evenals twaalf collega’s van Kruger ontving Kees Lieve van de European Association of Certified Turnaround Professionals dan ook een certificaat dat zijn deskundigheid onderstreept.

Hoewel collega Jantine Hak hem in 2010 opvolgde als managing partner bij Kruger, blijft Kees Lieve nauw betrokken bij zijn klanten. Het liefst zoekt hij samen met hen naar oplossingen om problemen om te buigen in mogelijkheden. Met zijn unieke mix van expertise en jarenlange ervaring is hij niet voor niets al jarenlang een belangrijke speler op het gebied van corporate recovery en corporate finance.