Pieter Klapwijk

Management Trimoteur

  • 0 posts
  • 0 reacties

Prof. Dr. Ir. Pieter Klapwijk (1949) is onafhankelijk adviseur op het gebied van Supply Chains. Daarnaast is hij emeritus professor aan de Nyenrode Business Universiteit en bestuurslid van de Supply Chain Finance Community.

Klapwijk bracht zijn jeugd door in Amsterdam, Delft en Brussel, in deze laatste stad behaalde hij zijn diploma aan de Europese School. Later studeerde hij af in natuurkunde aan de TU in Delft en in Management Science and Operations Research aan het Imperial College in Londen. Gedurende zijn carrière is Klapwijk zich steeds meer gaan richten op Supply Chains, een gebied waarin hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn resultaten met een door hemzelf opgerichte onderneming (ORES) leverde hem een functie op bij A.T. Kearney, waar hij doorgroeide tot associate director.

In de jaren ’90 besloot Klapwijk weer voor zichzelf te beginnen en hij richtte samen met twee collega’s Trimoteur op. Trimoteur is een management- en investeringsmaatschappij die aan de basis heeft gestaan van een aantal succesvolle herstructureringen en nieuw opgebouwde bedrijven. Het bekendste bedrijf dat door Trimoteur is opgezet is Sandd, het tweede postbedrijf van Nederland.

Met zijn ervaring en kennis op het gebied van Supply Chains en alle aanverwante gebieden biedt Klapwijk nu als onafhankelijk adviseur zijn diensten aan in verschillende sectoren, geeft onderwijs aan de Nyenrode Business Universiteit en levert een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied Supply Chain Finance.