Jeroen Lugte

Oprichter en Eigenaar Op Orde BV

Jeroen Lugte
  • 0 posts
  • 0 reacties

Jeroen Lugte is mede-eigenaar van Op Orde BV, een softwareonderneming die hij in 2013 oprichtte samen met software ontwikkelaar Rick van der Hel. In het verleden had Lugte verschillende leidinggevende functies bij de Rijksbelastingdienst en de gemeente Rotterdam.

Jeroen Lugte wordt in 1958 geboren te Utrecht. Na de opleidingen Nederlands Recht (privaatrechtelijk en bedrijfsjuridisch) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en Belastingkunde aan de Katholieke Hogeschool in Tilburg treedt Lugte in 1983 in dienst bij de Rijksbelastingdienst. Binnen de Belastingdienst werkt Lugte zich dankzij zijn resultaatgerichte aanpak op tot leidinggevende van verschillende eenheden gericht op ondernemingen, waaronder die van Amsterdam, Rotterdam en Rijswijk (20-380 medewerkers). Ook is hij voor een periode lid van het managementteam van de landelijke FIOD-ECD (1250 medewerkers). In 2003 wordt Lugte gevraagd om algemeen directeur Gemeentebelastingen te worden bij de gemeente Rotterdam. Deze afdeling loopt bij binnenkomst niet goed, maar dankzij het invoeren van een aantal resultaatgerichte maatregelen is de slechte situatie na twee jaar grotendeels verholpen. Toen Lugte in 2008 overstapte naar de afdeling Stadstoezicht, was Gemeentebelastingen Rotterdam toonaangevend op het gebied van ICT en werkwijze (waaronder speciale invorderingsacties). Als algemeen directeur Stadstoezicht Rotterdam (1350 medewerkers) zet Lugte zich in voor het professionaliseren van de dienst. Dit bewerkstelligt hij onder meer door een eigen opleidingsacademie, een nieuw uniform en een zelf ontwikkelde handterminal.

Tijdens zijn functies bij de Rijksbelastingdienst en de Gemeente Rotterdam ziet Jeroen Lugte hoe de gebruikte software niet altijd even goed aansluit op de praktijk. Om die reden is hij zich toen gaan verdiepen in hoe de software beter ingezet kan worden en zette hij zich in om de gebruikte informatietechnieken te optimaliseren of te verbeteren. Met deze ervaring op zak richt Lugte in juni 2013 samen met Rick van der Hel Op Orde BV op. Met Op Orde ontwikkelen zij het gelijknamige softwareplatform ‘Op Orde.’ Dit platform, bestaande uit apps, een backoffice en verschillende informatie en resourcesystemen wordt voor iedere afnemer op maat gemaakt zodat het een optimale ondersteuning van de organisatie biedt. Taken die afwijken van de kernwerkzaamheden, zoals administratieve aangelegenheden, worden zo eenvoudiger en leiden minder af. De software van Op Orde is met name bedoeld voor organisaties die diensten aanbieden in de buitenruimte. Gebruikers van de software zijn onder meer de gemeente Oss, de provincie Zuid-Holland en facilitaire dienstverlener RWSF.