Jesse Gosse MD
Eigenaar Medical Digitals

Medical Digitals is een internationaal opererend online marketingbureau dat zich met haar dienstverlening geheel richt op de medische, zorg en farmaceutische sector. Voor deze branches ontwikkelen wij digitale multi-channel marketingstrategieën en passen deze toe.
Wij hebben ervaring met de geldende wet- en regelgeving voor de medische en farmaceutische sector wat betreft marketing en communicatie met de doelgroepen patiënten en healthcare professionals. Waar anderen bedreigingen zien, zien wij kansen en zijn we in staat deze optimaal te benutten en online zichtbaarheid te creëren.
Medical Digitals levert de volgende diensten:
Online Strategie Ontwikkeling
Contentmarketing
Websites & App Ontwikkeling
Zoekmachine marketing: (SEO & SEA)
Online Monitoring & Analytics
Social Media Marketing
Online Adverteren
Native Advertising
Het portfolio is gevuld met meerdere klanten in de medische, zorg en farmaceutische sector en producenten van behandelingstechnieken zoals: Novartis, AbbVie, Hologic, Menarini en Takeda.
Medical Digitals is een dochteronderneming van Be Socialized.
-
Virtual reality in de medische wereld: wat is er mogelijk?
Virtual reality maakt het mogelijk om beelden driedimensionaal te presenteren. Door middel van simulatie kun je bijvoorbeeld ondergedompeld worden in een levensechte situatie. Hierbij worden de zintuigen zicht en gehoor geprikkeld, waardoor de gebruiker zich onderdeel van een virtuele omgeving voelt. Juist voor de medische wereld is er veel mogelijk op het gebied van virtual reality. Zo wordt de nieuwe techniek al veelvuldig gebruikt voor verschillende therapieën en biedt het een belangrijke toevoeging in sommige operaties. Er is echter nog veel meer mogelijk en zeker in de toekomst zullen meer zorginstellingen en patiënten hier gebruik van maken.
-
5 zelfzorgproductwebsites bekeken, geanalyseerd en beoordeeld
De vraag naar en het aanbod van zelfzorgproducten is enorm. Denk aan paracetamol bij hoofdpijn, neusdruppels tegen een verstopte neus of een keeldrankje voor een kriebelvrije keel. Deze ‘over-the-counter’-producten worden op grote schaal geproduceerd en geconsumeerd. Voor een farmaceut is de promotie van OTC-producten aan minder regels verbonden dan van geneesmiddelen. Daarom heeft ze de mogelijkheid een website rondom een zelfzorgproductmerk te starten en zo de online bezoeker in kennis te stellen van het product. Ik heb voor mijn werk bij een digital bureau voor de medische sector dagelijks te maken met dit soort websites. Om de kwaliteit van deze sites in kaart te brengen, heb ik 5 zelfzorgproductwebsites geanalyseerd.
-
Influencers in de zorgmarketing: wat is er mogelijk?
Vaak ziet de volger van een blog de auteur als zijn vriend. Hij volgt hem op de voet, vertrouwt zijn verhaal en wordt beïnvloed door zijn mening. Organisaties binnen de medische, zorg- en farmaceutische markt willen betrouwbaar overkomen en invloed hebben op hun doelgroep, maar missen het grote bereik dat daarvoor nodig is. Voor hen is het mogelijk het bereik van een online influencer te gebruiken. Er zijn veel influencers die schrijven over verschillende onderwerpen. Nu is het zo dat er in de medische, zorg- en farmaceutische sector een aantal regels aan het promoten van producten en diensten gebonden zijn. In dit artikel behandel ik de mogelijkheden van influencer marketing binnen deze sectoren.
-
5 farmaceutische websites bekeken, geanalyseerd en beoordeeld
In mijn vorige artikel onderzocht ik 5 ziektebeeldwebsites. Een aantal van deze websites is opgezet en wordt beheerd door farmaceuten. Vandaag bekijk ik hoe de corporate websites van farmaceutische bedrijven in elkaar zitten. Door middel van een analyse beoordeel ik 5 farmaceutische websites onder andere op de gebruiksvriendelijkheid en kijk ik of de verschillen in het assortiment invloed hebben op de look and feel van de website.
-
5 ziektebeeldwebsites bekeken, geanalyseerd en beoordeeld
Voor een farmaceut, zorginstelling, medisch producent of (branche)vereniging is het interessant om een website rondom een ziektebeeld te ontwikkelen. Zo’n ziektebeeldwebsite is een goede manier om de doelgroep te voorzien van betrouwbare en relevante medische informatie en de zichtbaarheid van de organisatie te verhogen. Door middel van een ziektebeeldwebsite kan een farmaceut, zorginstelling, medisch producent of (branche)vereniging zijn doelgroep van informatie over een ziektebeeld voorzien en aanzetten tot actie. Om te ontdekken hoe het met de kwaliteit van deze websites zit, bekijk, analyseer en beoordeel ik vandaag 5 ziektebeeldwebsites.
-
Hoe kan de medische sector inspelen op de online actieve healthcareprofessional?
Zoals beloofd schrijf ik deze week het vervolg op mijn artikel van vorige week vrijdag. In dat artikel had ik het over de e-patiënt: de patiënt die het internet afstruint op zoek naar informatie over specifieke aandoeningen en de symptomen daarvan. Hoofdpersoon in dit artikel is ook online actief, maar heeft behoefte aan een andere vorm van informatievoorziening. Vandaag bespreek ik de online steeds actiever wordende healthcareprofessional. Het is voor farmaceuten, zorginstellingen en medische producenten namelijk belangrijk om hem te bereiken. De medische professional is altijd op zoek naar extra hulpmiddelen en gebruikt het internet hierbij als bron. Hoe speel je als farmaceut, zorginstelling of medisch producent in op deze trend en waar liggen de kansen?
-
De e-patiënt is actiever dan ooit - hoe kan de zorg hiervan profiteren?
We leven in de internetrevolutie: in een tijd dat je bij een vraag eerder Google om hulp vraagt dan de mensen om je heen. Want zeg nou zelf: hoe makkelijk is het om razendsnel antwoord op je vraag te krijgen van een alwetende bron? Helaas is het wereldwijde web niet op elk gebied inzetbaar als kennis- en adviesleverancier. In de zorg bijvoorbeeld. Als een patiënt behoefte heeft aan informatie over specifieke aandoeningen en de symptomen daarvan, neigt hij al snel naar het internet. Het probleem is echter dat deze ‘e-patiënt’ hier niet altijd goed wordt voorgelicht. De Nederlandse gezondheidszorg streeft er daarom naar dat er juiste informatie over de zorg online verschijnt. Zij stelt zich hierbij de vraag: hoe zorg je ervoor dat de surfende patiënt betrouwbare informatie vindt en zich goed laat voorlichten?