Mischa Verheijden
Zelfstandig content strateeg & web copywriter Mischa.be

Mischa Verheijden is Nederbelg en woont in Gent (B). Hij is freelance interviewer, storyteller en web copywriter. In het najaar verschijnt zijn boek ‘Disrupt jezelf - Omdat nú het moment is én jij degene bent waar je op zit te wachten’.
-
Rik Vera laat je in spiegelbeeld over de toekomst dromen
Over managementboeken wordt vaak gezegd dat ze een eye-opener zijn. Dit geldt zeker voor 'Managers the Day After Tomorrow', het debuut van de Belgische trendwatcher Rik Vera. Wil je als organisatie in de toekomst overleven, dan moet je je verbinden met een zo groot mogelijk publiek en ze tegelijkertijd individueel aanspreken, zo zegt Vera. "Je moet nu je business bouwen zoals ze in de Middeleeuwen een kathedraal bouwden."
-
Waarom Nobelprijs-winnaar Paul Krugman de technologische revolutie niet begrijpt
Nobelprijswinnaar voor de Economie Paul Krugman schrijft in zijn recente column "The Big Meh" voor The New York Times dat het digitale tijdperk fel overroepen is. Ik leg je graag uit waarom de wereldvermaarde econoom Krugman een econoom van de oude orde is.
-
Wil je het maken in Silicon Valley? Durf te dromen en denk groot
Google koos Cubigo als een van 15 meest beloftevolle startups ter wereld. Cubigo CEO Geert Houben (32) werd daardoor uitgenodigd om als eerste Belg ooit deel te nemen aan de exclusive bootcamp Blackbox Connect, powered by Google. Een tijdje terug thuis sprak ik met hem over zijn ervaringen in Silicon Valley: “Ik heb alleen maar meer zin om terug te gaan”.
-
Disrupt or die: als je jezelf niet vernieuwt, ben je over tien jaar gezien
De meeste bedrijfsstrategieën van vandaag draaien nog rond risico's mijden en verandering tegengaan. Yuri van Geest, co-auteur van ‘Exponential Organizations’, pleit voor disruptieve verandering. ”Het is disrupt or die. Als je jezelf niet vernieuwt, ben je over tien jaar gezien.” Maar, voor Van Geest nog spannender en inspirerender, is dat we zo ook sociale ongelijkheid kunnen oplossen.
-
Wie nu nog de wensen van zijn doelgroep negeert, is gedoemd te mislukken
De polemiek rond Uber zet zich voort. Twee weken geleden kreeg Uber opnieuw een boete van 10.000 euro, omdat het nog steeds de verboden dienst UberPOP aanbiedt. Een dienst waarbij particuliere chauffeurs mensen vervoeren tegen een veel lager tarief dan een taxi. Verbieden en boetes zijn dan ook zinloos. Belangrijker is om de opkomst van bedrijven als Uber te bekijken in de context van de transitieperiode waarin we leven en werken. Ook bij veel marketeers lijkt dat nog niet door te dringen. Word wakker uit die droom. In jouw sector gebeurt precies hetzelfde als in de muziekindustrie. Of had jij wel gedacht dat de concurrent van een taxi een app zou zijn?