René Voorberg
Eigenaar, online marketingspecialist De Beelddenkers

René Voorberg (1983) is eigenaar van internetbureau De Beelddenkers uit Utrecht. René vindt het leuk om met ondernemers online doelen te halen. Denk daarbij aan het bedenken of bouwen van complexe WordPress websites of een Magento (2) webshop / koppeling op maat. Klanten zien De Beelddenkers vaak als een creatieve & hands-on partner.
-
Weg met wollige websites!
Herken je dat: mensen die heel veel woorden gebruiken om niets te zeggen? Vaak blijf je na zo´n woordenreeks verward achter: wat is nou écht de boodschap? We zijn allemaal wel eens te wollig. Vaak ook op onze eigen website. Heb je wel eens aan een bezoeker van jouw website gevraagd of binnen twee seconden duidelijk is wat jouw dienst is? Is het antwoord 'nee', dan heb je een wollige website. In dit artikel vind je vier kenmerken van wollige websites en manieren om je communicatie wél concreet te maken.
-
Het loyaliteitsprogramma als brug tussen clicks en bricks
Er is al veel geschreven over de opkomst van clicks en bricks. Bedrijven die een fysieke winkel en een echte winkel met elkaar combineren, behaalden de grootste omzetgroei. Eén van de belangrijkste uitdagingen voor (web)winkeliers is om ervoor te zorgen dat je klanten je ook op de andere kanalen weten te vinden. Een loyaliteitsprogramma is hierbij onmisbaar en biedt daarnaast nog eens tal van andere mogelijkheden om je bedrijfsvoering effectiever te maken.
-
Clicks en bricks wordt onvermijdelijk voor (web)winkeliers
Het retaillandschap is de afgelopen decennia flink opgeschud door de komst van het internet. Het aantal webwinkels neemt explosief toe. Dit lijkt ten koste te gaan van twee belangrijke dingen: winst voor de winkelier en beleving voor de consument. Een combinatie van een vaste winkel en een webwinkel, clicks and bricks, lijkt onvermijdelijk.
-
Zo optimaliseer je jouw landingspagina bij lage bezoekersaantallen
Je hebt alles gelezen over conversie-optimalisatie. Je brengt sommige strategieën in de praktijk en zet je landingspagina live. De conversie is goed, maar toch knaagt er iets. Kan het niet nog iets beter? Wat zou het effect zijn van een andere call-to-action? Zou de conversie stijgen of dalen als je een man in plaats van een vrouw op de productfoto’s zet? In dit artikel onderzoeken we verschillende strategieën die je kunt gebruiken om goede A/B-tests te houden, ook als je minder testmogelijkheden hebt dan de grote spelers.
-
Zo maak je je website duurzaam
We dragen graag een steentje bij aan een beter milieu. Webshops leveren bijvoorbeeld bestellingen af per (elektrische) fiets, winkels en restaurants kopen duurzaam in. Bedrijven gebruiken gerecyclede verpakkingen en de gloeilampen maken plaats voor LED-verlichting. Tegelijkertijd laten veel bedrijven de kans liggen om ook hun website of webshop zo duurzaam mogelijk te maken. En dat terwijl het internet toch verantwoordelijk is voor twee procent van de totale emissie van broeikasgassen. Hierin zijn alleen de emissies van de datacenters en de overige infrastructuur maar meegenomen, het verbruik van het device van de bezoeker komt er nog bij. Als gevolg van de Jevons-paradox groeien de emissies nog steeds: we kunnen immers steeds makkelijker meer data binnenhalen. Hoe zorg je dan toch voor een duurzame website, en daarmee voor een duurzaam internet?
-
Is er een rol voor chatbots in B2B-webshops?
Stel, je hebt een groothandel. Er staat een vacature uit voor een nieuwe medewerker op de klantenservice. Je krijgt een sollicitatie binnen van ene Dave. Zijn kwalificaties zijn als volgt:
- Kan 24 uur per dag, 7 dagen per week werken
- Vraagt weinig salaris, alleen wat elektriciteit
- Kan klanten onder andere ook in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Roemeens, Chinees en Hindi te woord staan
- Heeft altijd een woordje klaar
- Dave heeft geen eigen werkplek nodig
- Dave laat de koffieautomaat altijd netjes achter
Zou jij Dave aannemen?
-
Hoe verover je de B2B-markt met je B2C-webwinkel?
Steeds meer e-commercebedrijven proberen naast de markt voor consumenten ook de zakelijke markt te bedienen. Dat is niet voor niets; de zakelijke markt biedt veel kansen. Bestellingen van bedrijven zijn gemiddeld groter en daardoor zijn de kosten per bestelling naar verhouding lager. Zakelijke klanten doen vaker herhaalbestellingen en deze zijn vaak ook nog beter te voorspellen dan consumentenbestellingen. Steeds meer webwinkels hebben dit door en dat is een van de redenen dat het verschil tussen de zakelijke markt (B2B) en de consumentenmarkt (B2C) steeds meer vervaagt.
-
7 manieren waarmee webshops het vertrouwen van de consument winnen
Als webshopeigenaar blijft het lastig om het vertrouwen te winnen van klanten. Klanten kunnen je producten niet voelen of testen. Ze zien geen andere klanten met volle tassen de winkel uitlopen. Ze vragen zich af wat er gebeurt als het product hen niet bevalt. En dan zijn er nog malafide webshops, die ervoor zorgen dat zelfs gerenommeerde webshops als CoolBlue in een slecht daglicht komen te staan. Hoe win je het vertrouwen van de klant in jouw webshop?
-
Eén beeld vormde de basis van deze succesvolle marketingcampagnes
De keuze van beelden die op je website, blog, advertentie of social media kanaal gebruikt, zeggen veel over wat je als bedrijf wilt zijn (identiteit) of wilt uitstralen (imago). Voordat je een campagne inzet, is het goed om te weten of de beelden bij je bedrijf passen. Past bijvoorbeeld humor in beeldgebruik bij je, als je letselschadespecialist bent? Misschien wel. Wanneer de sfeer op het kantoor informeel is, prima! Maar past het ook bij wat je wilt uitstralen? Of kom je dan toch liever over als de betrouwbare specialist, die pal staat voor de rechten van de cliënt?
-
Gebiedscommunicatie: van verplicht nummer naar feestnummer
We kennen allemaal de voorbeelden van slechte gebiedscommunicatie. De Noord-Zuidlijn in Amsterdam is een schoolvoorbeeld. Er was gekozen voor een vrij gesloten communicatietraject, waarin betrokkenen alleen die berichten te horen kregen die ze ‘aan konden’, zoals Ton Baetens het verwoordt in het boek ‘de ingenieur en de buurman’ (pdf). Als er dan forse tegenslagen zijn, zoals de verzakkingen van panden, kostenstijgingen en dergelijke, gaat het mis. Er komt grote weerstand en het project hangt aan een zijden draadje.
-
WhatsApp: dé manier om in gesprek te gaan met (mogelijke) klanten
Circa 9,5 miljoen mensen in Nederland gebruiken WhatsApp. Deze messagingapplicatie heeft in korte tijd SMS min of meer vervangen en heeft een vaste plaats verworven op veel telefoons. Sommige grote bedrijven gebruiken WhatsApp actief voor hun klantencontact. Bij kleinere bedrijven zie je dat minder vaak. Een goede reden dus om in te gaan op de vraag hoe kleine ondernemers WhatsApp kunnen gebruiken als marketingkanaal, maar vooral ook hoe ze het beter niet kunnen gebruiken.
-
Het verschil tussen een goede en een geweldige bedrijfsblog
Weblogs zijn niet meer weg te denken binnen de marketingstrategieën van bedrijven. Steeds vaker zien bedrijven de meerwaarde van een bedrijfsblog in. Het regelmatig plaatsen van verse content zorgt voor een hogere ranking in zoekmachines, meer verkeer en meer interactie met je klant. Maar belangrijker is, dat de blogposts de kans hebben zich via social media te verspreiden, oftewel viraal te gaan. In die zin vormt een blog dus vaak de basis voor een bredere marketingstrategie.
-
Virtuele teams: wereldwijd succesvol samenwerken
Mijn eerste ervaring met het werken met online werken binnen een internationaal team deed ik op als supportmedewerker bij een internetbureau. Ik vond het magisch dat ondanks tijdsverschil, cultuurverschil en fysieke afstand toch efficiënt samengewerkt kon worden.
Toen ik met mijn eigen bureau startte, heb ik hier een speerpunt van gemaakt: internationaal online samenwerken. Daarom werk ik met mijn bedrijf al ruim drie jaar samen met Vietnamese programmeurs en heb ik een kantoor in Hanoi. Geduld, inlevingsvermogen en heldere communicatie is essentieel om de samenwerking goed te laten verlopen. Een effectief ‘virtual team’ bouwen kost tijd, maar kan veel opleveren. Hoe kun je een succesvol virtual team opzetten? Volg de zeven stappen hieronder.
-
Virtual reality: speeltje of bruikbare marketingtool?
Er is enorm veel aandacht voor virtual reality, denk maar eens aan de Oculus Rift waar Facebook in investeert. VR bootst de fysieke realiteit met beeld, geluid, geur, gevoelssensaties (zoals temperatuur of trillingen) en zelfs virtuele smaken, krachtig na. VR wordt nu al voor allerlei toepassingen gebruikt, zoals het trainen van piloten en games. Maar heeft VR het in zich een bruikbare marketingtool te worden voor het grote publiek? Of blijft het een speeltje voor de grote merken?
-
Pinterest: hét sociale marketingmedium van de toekomst
Pinterest: visueel, uitnodigend en inspirerend. Wordt Pinterest in 2015 hét marketingkanaal voor bedrijven en freelancers om potentiële klanten te bereiken? Ik denk van wel.