Martijn Arets

onderzoeker en ondernemer Universiteit Utrecht en Forget the Box BV

Martijn Arets
  • 9 posts
  • 12 reacties

Martijn Arets is internationaal expert op het gebied van schaalbare online platformen als Airbnb (deeleconomie), Kickstarter (crowdfunding) en Uber (‘gig’ economy). Hij interviewde ruim 400 ondernemers en experts in 13 landen over deze ontwikkelingen.

Zijn duidingen, analyses en gedachten deelt hij door het publiceren van artikelen, video’s en boeken. En door het geven van presentaties op (internationale) congressen en advies aan publieke en private organisaties die deze ‘nieuwe’ wereld willen begrijpen en betreden.

Sinds 2017 is hij naast zijn eigen bedrijf als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht waar hij onderzoek doet naar hoe platformen kunnen bijdragen aan een meer inclusieve samenleving en naar nieuwe platform modellen waarbij de gebruikers zowel eigenaar als bestuurder van het platform zijn.

Martijn schreef eerder het boek ‘Brand Expedition, een reis langs de 20 meest inspirerende Europese merken’, ‘Crowdfunding, de hype voorbij’ en ‘Crowdfunding voor Dummies. Hij werd in 2011 door Sprout verkozen tot de ‘beste ondernemer van het jaar’ en vertegenwoordigd Nederland als een van de ’40 Young Potential European Leaders under 40’.