Gjerryt Leuverink
Strateeg / Adviseur De Selectie

Gjerryt is strateeg en adviseur bij adviesbureau De Selectie waar hij speelt met rugnummer 10. Hij heeft veel ervaring met vraagstukken op het vlak van organisatie, strategie, marketing en communicatie. Gjerryt werkte onder meer voor NS, de Politie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Algemene Zaken, Inspectie SZW, Inspectie voor het Onderwijs, ‘s Heeren Loo, Nuon/Vattenfall, TEDxAmsterdam en diverse andere organisaties.
Verder komen met je ambitie, probleem, uitdaging of project? Nieuwe strategie, beleid of een resultaatgericht plan nodig? Neem contact op; dan gaan we dat samen regelen!
-
Hoe krijgen we het gesprek terug?
En toen waren we gestopt met luisteren. En met het gesprek. Nee, dit wordt niet zo’n klef verhaal over verbinding en luisteren als tovermiddel voor alles. Maar er is onmiskenbaar iets aan de hand en, al is het dan symbolisch, zo'n nieuw jaar is een mooi moment voor reflectie. Of om je vingers in je oren te doen en heel hard "LALALA, ik hoor je lekker toch niet!", te zingen natuurlijk.
-
Tot ziens jaren tien: 4G, #MeToo, Netflix, V&D, 3D
Einde van het jaar, terugblikken, vooruitkijken, lijstjes, Top 10 dit en dat, 2019 was… Ho, wacht! Het was een heel decennium! De jaren tien. Nog eventjes en de nieuwe roaring twenties beginnen. Terugkijken op een heel decennium is minstens zo leuk. Je hebt vast al wat overzichtjes gezien in de media. Waar was jij tien jaar geleden en wat deed je toen? Er was in ieder geval geen Netflix, we zouden nooit meer het Eurovisie Songfestival winnen en je kon nog naar de Nederlandse Antillen (zonder daar iets van te delen op Instagram en zonder vliegschaamte).
-
Zag Shell de kritiek van Zondag met Lubach écht niet aankomen?
Shell kreeg er van langs bij Zondag met Lubach, met een boemerang die het bedrijf terug kon verwachten. BP werd op social media ook al digitaal om de oren geslagen. Waarom? Beide bedrijven uit de Top 20 van meest vervuilende bedrijven ter wereld, kwamen met campagnes voor het terugdringen van CO2 – of althans 'het inspireren daartoe'. Dat kwam ze op een lading hoon te staan, waarbij ik mezelf vooral afvroeg: zagen ze dat nou echt niet aankomen?
-
Van 3D-printers en rode apen tot big data en wereldvrede
Behave! Be Brave! Be Bright! Be True! Be Social! De Stadsschouwburg in Utrecht vormde donderdag 17 april weer het decor voor TEDxUtrecht, na TEDxAmsterdam wellicht toch het beste dat Nederland te bieden heeft in de keur aan TEDx-events. Na een flitsende opening met 'audience wake up call' dankzij Pharrell Williams' 'Happy' en een act van de Touchée Dance Company, introduceerde host Bas Welling de imposante line-up met sprekers uit onder meer Nederland, België, Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland.
-
Op weg naar het businessplan 2014?
Bij veel organisaties is het weer zover: de plannen voor 2014 worden gemaakt. Of de eerste voorbereidingen worden getroffen om er na de zomervakantie volop mee aan de slag te kunnen. Businessplan, jaarplan, strategisch plan, what's in a word? Daar komen de kaders, invuloefeningen, een copy-paste van 2013, inspirerende sessies, mooie woorden op papier of juist een plan zo hol als een gemiddeld businessplan voor de Pier van Scheveningen. De grote vraag is: wie overziet écht het speelveld, duidt de trends en ontwikkelingen en bouwt een plan op vanuit de wensen van de klant? Wat wil die klant nu écht?
-
TEDx Utrecht 2012: full creative potential
De eerste editie van TEDxUtrecht, op 8 november 2012 in de Stadsschouwburg, was een groot succes. Inspirerende sprekers van hoog niveau en met internationale allure, vulden vier thematische blokken binnen het thema: 'full creative potential'. "Dat zit in ons allemaal", stelde Arjan Haring, namens de organisatie van TEDx Utrecht, in het voorwoord van het programma: "In wat we doen, hoe we communiceren, hoe we over mensen en hun ideeën denken en wat we leuk vinden. Tijdens dit event hebben mensen de mogelijkheid hun creativiteit naar een hoger niveau te tillen."
-
Een jaar social media bij NS Stations
Toen ik de deur van de directievergaderkamer achter me dicht trok, voelde het goed; het ‘social media-plan’ voor NS Stations was net akkoord bevonden. Na een jaar van enthousiasmeren, beleid vertalen in strategie, stukken schrijven, presentaties geven en regelmatig tegen de stroom in roeien, waren we nu eindelijk op het punt gekomen, dat we met een concreet plan aan de slag konden.
Een verslag door de tijd: met een kijkje in de keuken bij NS Stations...
-
“Het wordt steeds moeilijker een business case te maken rond de verkoop van informatie”
Kennis is macht en informatie is dus een sleutel tot die macht. Door de opkomst van online communicatie via internet en vooral social media, is het delen en verkrijgen van informatie voor iedereen veel makkelijker geworden. De bronnen van informatie zijn eindeloos en we krijgen duizenden prikkels per dag met brokjes informatie van reclame en nieuws tot persoonlijke berichten en allerlei 'buzz'. Om dit onderwerp en andere opvallende thema's van deze tijd te duiden, interviewde ik John Koster, professor marketing aan de Business University Nyenrode (PhD aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam) en voorzitter van de Holland Consulting Group.