Christ Coolen

-
FBTO beschildert dak voor Google Earth
Om optimaal zichtbaar te zijn in Google Earth heeft verzekeraar FBTO het dak van het hoofdkantoor in Leeuwarden beschilderd met een enorm logo. Het logo op het dak is maar liefst 30 meter lang en 10 meter breed. “Binnen enkele maanden komt de satelliet weer overvliegen, dus dan zullen we weten hoe het uitpakt”, zegt Paul Koopman, marketingmanager van FBTO in de Leeuwarder Courant. Bekijk hier het fimpje dat de Leeuwarden Courant maakte.
Een tijdje geleden liet KLM weten Google Earth te gebruiken om haar wereldwijde bestemmingen zichtbaar te maken. Daarnaast zijn er internatiaal ook wel bedrijven te vinden die Google Earth op een vergelijkbare manier als FBTO gebruiken. Zijn er in Nederland nog andere adverteerders te vinden die Google Earth op een innovatieve manier gebruiken?
-
Goed artikel over Web 2.0
?Flickr? Del.icio.us? Plazes? Kiko? Allemaal zijn ze ?Web 2.0?, een verzamelnaam voor vernieuwende websites, waarbij alles in het teken staat van delen. Het delen van links, foto’s, contacten, lijstjes, persoonlijke voorkeuren, kortom: je hele leven.? (Bright)
In het tijdschrift Bright staat deze maand een goed artikel over Web 2.0. Er wordt met veel concrete voorbeelden wordt uitlegd wat web 2.0 nu eigenlijk is en wat je er aan hebt. Ook het lijstje ?20 keer Web 2.0? is aardig om eens door te nemen (bijvoorbeeld tijdens een saaie tweede kerstdag :-).
-
Reddion wint zesde editie Strandvolleybal.net
Online marketingbureau Reddion heeft een traditie hooggehouden door afgelopen weekend opnieuw het strandvolleybal toernooi van de online mediabranche te winnen. Het was de vierde keer (in het 6 jarige bestaan) dat Reddion het toernooi won. De winnaars gingen naar huis met de wisseltrofee “Het Gouden Netje”, eeuwige roem en een wakeboard clinic. De fles champagne werd tijdens het feest in rap tempo soldaat gemaakt.
Het strandvolleybal toernooi werd gepresenteerd door TAPPS, in samenwerking met sponsoren Emerce, MSN, Overture en Bone.
-
NRC reageert op veranderend mediagebruik
Het NRC reageert op het veranderende mediagebruik door een nieuwe ochtendkrant te beginnen: NRC.next. De nieuwe krant richt zich op hoger opgeleiden die door internet nauwelijks meer een betaalde krant lezen. Naast de dagelijkse krant zal nrc.next ook met een website en mogelijk met mobieletelefoondiensten komen. De plannen hiervoor zijn echter nog niet uitgekristalliseerd.
Ben benieuwd hoe dit initiatief gaat uitpakken. Op dit moment schuiven veel uitgevers zenuwachtig op hun stoel heen en weer omdat ze nog niet goed weten hoe ze de nieuwe “nieuwsconsument” kunnen bereiken en bedienen. Vanwege het feit dat het NRC zich richt op “mensen die voortdurend heen en weer springen tussen internet, televisie en een krant” denk ik dat ze een enorme potenti?le doelgroep te pakken hebben.
-
Podcasting en de kansen voor adverteerders
Het NRC had zaterdag een artikel over podcasting onder de titel ?huis-tuin-en-keukenradio?. Het artikel beschrijft de groei die het fenomeen in korte tijd heeft doorgemaakt en welke rol Adam Curry daarin speelde. Curry meent dat podcasting er voor zal zorgen dat traditionele radio op den duur zal afbrokkelen omdat je via podcasting veel gerichter met je doelgroep kan praten. Dat biedt ook kansen voor adverteerders.
-
242 inzendingen voor SpinAwards
Gisteren was de laatste dag dat creatief en interactief Nederland werk kon inzenden voor de SpinAwards 2004. Dit jaar tellen de SpinAwards maar liefst 242 inzendingen, een record aantal. Vorig jaar waren er 177 inzendingen, ofwel een stijging van 37 %. Vooral de categorie?n beste vrije interactieve concept en beste mobiele concept zijn qua inzendingen enorm gestegen. Bekijk ook het overzicht van ingezonden werk.
-
Google’s analistendag online te bekijken
Afgelopen woensdag organiseerde Google een analistendag met uitgebreide presentaties die meer inzicht geven in de visie, strategie en cultuur van het bedrijf. De analistendag is online te bekijken via een webcast met video en powerpoint sheets. Op Frankwachting vind je tevens een selectie van de belangrijkste sheets.
-
Yo Oma besproken op 212 Amsterdam
Gisteravond werd de “Yo Oma” case besproken op 212 Amsterdam. Brandmanager Rutger Anema sprak over de enorme populairiteit van het filmpje en er werd door de aanwezigen vollop gediscussieerd over de effecten van “Yo Oma” voor het merk Douwe Egberts.
Opnieuw een erg geslaagde editie van 212 Amsterdam. Verslagen van de avond zijn te lezen op Adverto en Frankwatching.
-
Nieuwe sabotage-methode Google Adwords
Roodlicht maakt melding een nieuwe methode om Google Adwords te saboteren. Kwaadwillende adverteerders zijn in staat zijn advertentiecampagnes van concurrenten uit te schakelen zonder klikfraude toe te passen. Door de zoekmachine het idee te geven dat er uitermate veel gezocht wordt op specifieke trefwoorden, maar niet door te klikken op advertenties, kunnen advertenties worden gedeactiveerd. Google zet zoekwoorden met een lage doorklikratio namelijk automatisch uit.
-
Haagse redactie NRC heeft eigen weblog
De Haagse redactie van NRC Handelsblad heeft sinds een kleine week een eigen weblog. Het weblog gaat “met enige regelmaat” verslag doen over gebeurtenissen in het Binnenhof en daarbuiten.
-
Het FD over virale marketing
Het Financi?ele Dagblad heeft een artikel over virale marketing: ?Vaak brutaal, soms stiekum en niet altijd even netjes. Grote bedrijven experimenteren met virale reclame, die consumenten zelf moeten verspreiden. De gehoopte epidemische uitbraak blijft echter nog uit.?
-
BBC maakt 95% radio-uitzendingen online toegankelijk
De BCC lanceert morgen van een nieuwe online radioplayer met als doel het online beschikbaar maken van 95% van uitzendingen. Een dag nadat uitzendingen op de radio te horen zijn geweest kunnen de meeste uitzendingen ook online beluisterd worden. (via: paidcontent)
-
21 minuten: grootschalig online onderzoek
21 minuten is een omvangrijk maatschappelijk onderzoek in de vorm van een online vragenlijst over problemen van de hele Nederlandse samenleving. Het onderzoek is een initiatief van consultancybureau McKinsey en wordt gesteund door het Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, Planet Internet en MSN.
-
Topman Boeing start weblog
Grote Amerikaanse bedrijven lijken de smaak te pakken te krijgen wat betreft bloggen. Na GM is nu ook een Boeing begonnen met een weblog. Randy Beseler (VP Marketing) schrijft in een van zijn eerste posts over de lancering van de Airbus A380. Het weblog heet Randy?s Journal.