Edwin Res
Marketing manager ZonnepanelenDelen

Werkt als marketing manager bij ZonnepanelenDelen.
Altijd bezig met online business modellen, netwerken en sport.
Working @Zonnedelen / Investing / Networks / Economics / Innovation / Karma / pretends to be a Triathlete
-
Waarom lukt het Tony’s Chocolonely wel?
Tony’s Chocolonely is een succes. Het bedrijf komt steeds dichterbij de beoogde doelstelling. Er komt steeds meer ketentransparantie in de cacao-sector en de ondernemers zelf boeren financieel goed. En nee, dat hoeft elkaar niet in de weg te zitten. Beter nog. Het is , denk ik , de enige manier om tot blijvende duurzame successen te komen én impact te maken. Dat moeten we juist stimuleren. Wat doet Tony Chocolonely zo goed? In deze blogpost een korte doorsnee van het bedrijf en mijn kijk op waarom dit nu zó succesvol is geworden. En wat ik daarvan leer als marketeer.
-
Hoe inzichten uit social te blijven halen
We kunnen steeds meer meten online. Daarbij krijgen we via social snippets steeds meer inzichten en meningen voorgeschoteld van consumenten. Gevraagd en ongevraagd. We kunnen daarbij de harde waardes meten, zoals website bezoek en likes. De socialmediaplatformen, zoals Twitter, LinkedIn en Pinterest, geven steeds meer statistieken vrij, zodat dit ook steeds beter inzichtelijk wordt. Met socialmediadata kunnen we ook inzichten geven in zachte waardes, zoals thema’s die spelen bij de doelgroep en onderwerpen van positief of negatief sentiment onderscheiden. Door API’s, pixels en tags kunnen we steeds beter gedrag monitoren over het hele web. Socialmedia-monitoringtools worden steeds beter, vooral in gebruik en design zijn de beschikbare tools sterk vooruitgegaan de laatste tijd. Met applicaties voor mobiel & tablet, het meten van customer care-activiteiten en dashboards wordt steeds meer managementtaal gesproken. Tegelijkertijd is het speelveld waar de digitale camera’s op gericht zijn gigantisch aan het veranderen. Wat zijn de uitdagingen die eraan komen om inzichten te blijven halen uit social media de komende tijd?
-
Twitter na de IPO: wat gaan de gebruikers ervan merken?
Twitter aandelen gaan vanaf vandaag openbaar verhandeld worden op de aandelenbeurs van de New York Stock Exchange - een zogenaamde initial public offering, of kortweg IPO. Twitter is nog niet winstgevend en de omzet zit nog lang niet op het niveau zoals dat mogelijk is. Toch acht het bedrijf de tijd rijp (en wordt het gedwongen door de regels van de Amerikaanse beurswaakhond SEC) om naar de beurs te gaan, zodat initiële investeerders en oprichters kunnen cashen - alhoewel niemand van de oprichters aandelen verkoopt. Het bedrijf volgt de socialmediaplatformen Facebook en LinkedIn, die al langer op de beurs genoteerd staan en sowieso al langer bestaan. In korte tijd is Twitter al ingeburgerd in het dagelijks bestaan. Media lijken al bijna niet meer zonder te kunnen. Maar wat gaat er met de beursgang veranderen voor Twitter en daarmee voor de gebruikers?
-
Waarom ik steeds meer in (online) PR en contentmarketing geloof
Ik zie bijna nooit advertenties direct. Om even mijn mediagebruik te uiten: ik zit veel achter een computer, behoorlijk veel op mijn smartphone en heb op zijn tijd ook nog mijn tablet aanstaan. Heel veel uren mediaconsumptie dus. De TV staat bijna niet aan bij mij. Ik kijk tv-programma's bijna alleen via internet op uitzending gemist (gekste naam ooit) op de tijden dat het mij uitkomt. Advertenties die op online video verschijnen vul ik nog op met naar andere schermen (smartphone, tablet) kijken. Dat lijkt erg, maar misschien ben ik gewoon de tegenwoordige consument die zelf in de driver seat wil zitten. Hoe moeten de marketeers daar nu mee omgaan?
-
Crowdfunding via het ‘goddamn’ internet
The Oatmeal is een internethit die heel snel is komen opzetten. Humor met een twist, waarbij zijn Twitter-bio het als volgt samenvat: 'Truth, beauty, and unkempt chest hair'. Gekke plaatjes, mooie uitingen in al zijn vormen en check vooral deze over the top Facebook-waanzin. De man achter The Oatmael, Matthew Inman, snapt social in al zijn facetten en heeft een hele sterke community om zich heen weten te bouwen in die korte tijd. En die community zet hij nu in om zijn doelen na te streven.
-
Instagram’s Champagne
Het is feest bij Instagram en Facebook. Maar is de champagne niet erg duur?
-
Den Haag mobiliseert denk- en doe-kracht in de stad
Gemeente Den Haag wil graag haar bewoners betrekken en hun denk- en doekracht benutten. In deze blog lichten we de stappen toe die worden gezet om zover te komen
-
4 prikkelende trends voor Social in 2013
Voorspellingen. Het blijft een interessant vak.Toch ga ik het ook doen. Mijn voorspellingen van 2013 op het gebied van social. Ja u leest het goed 2013, de 2012 lijstjes zijn al genoeg voorbij gevlogen :)
Even prikkelen met de volgende stellingen:
- De eerste ‘Tweet centers’ worden geoutsourced
- Macht van Privacy verschuift naar eindgebruiker
- Revival of the social media expert
- Facebook beleeft een MySpace
-
De kracht van social proof
We starten bij nul. Nul volgers op Twitter, nul connecties op LinkedIn. Nul referenties van klanten bij het opstarten van de nieuwe business. Nergens om naar toe te verwijzen. Geen enkele referentie van derden over je capaciteiten. Iemands vertrouwen is niet zomaar gewonnen. Mensen reageren op anderen en observeren wat andere mensen doen. Kijk naar het onderzoek waarbij een groep het langste stokje moet aanwijzen, deze zijn alleen geïnstrueerd om het verkeerde te zeggen behalve de laatste persoon. Deze zal in de meeste gevallen meegaan met de groepskeuzeu ook al ziet deze duidelijk dat het niet het langste stokje is. Zie de video van The Asch experiment: