Klaas Weima

managing director Energize

Klaas Weima
  • 33 posts
  • 7 reacties

Klaas Weima (1976) is oprichter en meaningful director van Energize. Energize is creatief bureau voor interactieve merkcommunicatie en werkt voor onder meer Hi, KPN, GlaxoSmithKline, Nijntje (Mercis), Univé, VGZ, Microsoft en WNF. Energize is gevestigd in Amsterdam en Shanghai en bestaat uit een team van 25 professionals.


Zowel in 2009 als 2010 was Klaas genomineerd voor de titel “Online Mediaman van het jaar” en in 2011 “Wereldveroveraar” door het FD en BNR. Klaas is mede-initiatiefnemer van Online Tuesday, een maandelijks online marketing event georganiseerd in Amsterdam. Daarnaast is hij als partner verbonden aan het NIMA waar hij diverse events op het gebied van social media en digital trends organiseert. Hij spreekt graag over zijn passie interactieve marketing en merken. Naast het NIMA spreekt hij regelmatig voor de RSM, het ISAM en op diverse congressen. Klaas geeft ook in-company trainingen op het gebied van digital trends en social media.

 

In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam deed hij een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van webvertising. Met dit onderzoek won Klaas de eBusiness scriptieprijs http://www.scriptieprijs.nl/ebusiness/default.asp  en de DMSA Scholarship.

 

Klaas schreef het boek Webvertising: tools voor een succesvolle campagne en met Cor Molenaar Veranderingen door Internet: branches in de toekomst. Daarnaast schrijft Klaas regelmatig voor vakbladen en blogs, waaronder Marketingfacts,Tijdschrift voor Marketing, Marketing RSLT, Emerce Magazine en MolBlog. Daarnaast is hij spreker en host van de podcast show SparkCast. Zijn laatste podcasts zijn te beluisteren op iTunes: http://bit.ly/18fLrs