Wat zijn de beste lettertypes voor het internet?

Wat zijn de beste lettertypes voor het internet?

Onderzoekers van het Software Usability Research Laboratory aan de Wichita State University (USA) gingen na welke lettertypes het meest geschikt zijn voor internettoepassingen. Leesbaarheid (leessnelheid), gepercipieerde aantrekkelijkheid en persoonlijke voorkeur van de gebruikers waren enkele criteria.

Wat de aantrekkelijkheid betreft, eindigt Verdana op de eerste plaats, voor Georgia en Arial. Wat de persoonlijke voorkeur betreft, scoorde bij lettergrootte 10 Verdana het hoogst (Times kreeg de slechtste punten) en bij lettergrootte 12 ging Arial met de prijs lopen (Times kreeg alweer de slechtste punten). Wat de leesbaarheid betreft, leest lettergrootte 12 sneller dan lettergrootte 10. Arial, Courier, Georgia waren het meest leesbaar.

Conclusie van het onderzoek: Arial en Verdana zijn de meest geschikte lettertypes voor internettoepassingen. Ze genieten de persoonlijke voorkeur van menig gebruiker, zijn aantrekkelijk en blijken goed en snel leesbaar.

Lees ook:
http://psychology.wichita.edu/surl/usabilitynews/41/onlinetext.htm


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Hoi Marco!

  Interessante conclusies heb je getrokken, maar ik zou graag ook willen lezen hoe je aan deze conclusies gekomen bent. Is het toevallig nog mogelijk dat je hier een onderzoek van hebt liggen?

  Ik hoor het graag!

  Groetjes,
  Laura

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.