Viral Friday week 49/2016: Engels voor beginners, liefdesdrama’s en een ‘warme’ kerst

Viral Friday week 49/2016: Engels voor beginners, liefdesdrama’s en een ‘warme’ kerst

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week een Poolse man die Engels leert, goed opletten op school en de geile kerstgroetjes van Pornhub.

Heb je een tip? Stuur 'm op!

1. Allegro - English for beginners

7.949.301 views

Het Poolse equivalent van bol.com, Allegro, haakt in op de feestdagen met een video die zowel leuk als ontroerend is. In de video zien we hoe een oude man een zelfstudie Engels volgt met een lesmodule die hij bij Allegro heeft besteld. Het doel van zijn cursus is zo inspirerend dat de video in korte tijd bijna 8 miljoen views heeft weten te genereren. 

2. Sandy Hook Promise - Evan

5.698.345 views

Vuurwapengeweld op scholen is al jaren een enorm probleem in de Verenigde Staten. De schietpartij vier jaar geleden op de basisschool Sandy Hook, waarbij 20 kinderen en 6 volwassenen omkwamen, staat bij iedereen in het geheugen gegrift.

De ouders van die kinderen hebben de organisatie Sandy Hook Promise opgericht om meer slachtoffers door vuurwapengerelateerde incidenten te voorkomen. In deze virale hit - die inmiddels bijna 6 miljoen keer bekeken is - zien we ogenschijnlijk ontplooiend liefdesverhaal met een onverwachte twist, die uiterst doeltreffend bijdraagt aan het doel van de organisatie.

3. Apple - iPhone 7: Romeo and Juliet 

2.052.022 views 

De vertolking van een Shakespeare-klassieker levert Apple deze week geen windeieren op. In de verfilming van het liefdesdrama Romeo & Juliet stelen basisschoolkinderen de show en is een speciale rol weggelegd voor de iPhone 7. Inmiddels is de video, waarin trotse ouders herinneringen voor het leven opnemen, meer dan 2 miljoen keer bekeken. 

4. Globe Telecom -Rogue One: A Star Wars Story #CreateCourage

483.366 views

Op de vierde plaats in dit overzicht scoort de Filipijnse telecomprovider Globe Telecom, die zich inzet voor een nobel doel. Door in te haken op de wereldberoemde Stormtroopers uit Star Wars vraagt de telecomprovider aandacht voor angststoornissen bij kinderen.

De timing van deze film is overigens ook briljant. Op 14 december verschijnt namelijk Rogue One: A Star Wars Story in de bioscopen. Dit is dus een knap staaltje meeliften op een hype. Al deze factoren tezamen leverden meer dan 483 duizend views op in een week tijd. 

5. Pornhub - “Lonely Night” Christmas Ad (SFW)

302.784 views 

Om deze Viral Friday pikant af te sluiten, delen we deze kerstinhaker van ’s werelds grootste commerciële platform voor 'volwassenenentertainment'. Pornhub grijpt namelijk de komende feestdagen aan om een eenzame kerst te voorkomen.

In dit filmpje, die meer dan 302 duizend views in week tijd scoorde, wanen we ons in een kerstvideo die zeker niet onderdoet voor de sfeervolle producties die we gewend zijn van de grotere warenhuizen. Pas op het eind komt de clue, namelijk dat het 'een warme kerst' wordt met een premium-lidmaatschap. Oh, en maak je geen zorgen, deze Kerst-hit is 'safe for work'!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.