ReclameReview: Bol.com lachbaby

ReclameReview: Bol.com lachbaby

Bol.com staat inmiddels al een tijdje bekend om humorvolle TV-commercials. Het mummiepak, de zak van Sinterklaas, ‘Heb ik zelf ook’… allemaal stuk voor stuk commercials die op de lachspieren werken. Wat dat betreft past deze laatste commercial met de lachbaby prima in de lijn die jaren geleden is ingezet.

Credits:
Bureau: ETCETERA
Account: Charon Boumann, Netteke Bak
Creatie: Hans Bolleurs, Katelijne Kenter
Creative director: Ben Imhoff, Raymond van Schaik
Klant: Eveline Eberthardt, Afke van de Klashorst, Michel Schaeffer, Willem-Jan Lems
RTV: Joze Rikken, Ronald Hietbrink
Regisseur: Rick Lenzing
Productie: In Case Of Fire
Geluid: Earforce

De doelstelling:
Communiceren dat Bol.com vanaf nu ook babyartikelen in het assortiment heeft.

De uitwerking:
Je ziet en hoort steeds een aanstekelijk lachende baby in combinatie met aangeschafte spullen bij Bol.com uit het bestaande assortiment. De kersverse ouders lachen in het begin nog vrolijk mee, maar langzaam maar zeker vergaat het lachen ze. De schommelwieg (van Bol.com) lijkt even uitkomst te bieden… maar helaas!

Het oordeel:
De doelstelling wordt ruimschoots gehaald, lijkt me. In mijn geval tenminste wel, want nadat ik deze commercial de eerste keer zag, heb ik onthouden dat hij ging over babyartikelen van Bol.com. De herkenbaarheid van het blauwe figuurtje draagt daar natuurlijk aan bij, net als het audiologo. Dan heb je dus gewoon een sterke campagne gemaakt, als je nieuwe producten zo snel in de hoofden van je doelgroep kunt koppelen aan je merk.

En de commercial is nog grappig ook. Ik moet elke keer weer (glim)lachen als ik hem zie. Of het nu komt door de aanstekelijk lachende baby, of door de schitterende punchline “Hebben wij weer, een lachbaby…”: ik blijf hem gewoon goed vinden. Knap hoor, om als bureau steeds weer met leuke commercials op de proppen te komen die ook nog goed een boodschap overbrengen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.