Offline en online dichterbij elkaar via gamecommercial

Offline en online dichterbij elkaar via gamecommercial

Een nieuw soort commercial doet 9 juni op televisie zijn intrede. Na de reclameboodschap van Centraal Beheer Achmea kunnen kijkers via internet de boodschap ‘Even Apeldoorn bellen’ zelf verder invullen, of in ieder geval de commercial via een game ‘beïnvloeden’.

Hiermee introduceert Centraal Beheer Achmea de zogeheten gamecommercial, een nieuwe manier om het publiek te bereiken. De eerste commercial waar de kijker in een game mee verder kan is Getuige, waarin een man via een getuigenbeschermingsprogramma in Omerta Falls wordt gehuisvest. Als hij daar aankomt blijkt hij de honderdduizendste inwoner te zijn en staan er grote groepen cameramensen en fotografen voor de deur om hem te huldigen.

In de tv-commercial op 9 juni wordt het laatste deel van de commercial teruggespoeld, tot aan het moment dat de man door het kijkgat van de deur loert. Op dat moment wordt de kijker verwezen naar ‘Calucci - the Game’ op de website van Centraal Beheer. In de game kruipt de kijker vervolgens in de huid van de beschermde getuige en krijgt hij of zij de kans hem te redden van de menigte voor zijn deur.

Het geheel is overigens geen éénmalige actie. De game zal voortaan daar waar mogelijk bij iedere nieuwe commercial een integraal onderdeel vormen. “Binnen Centraal Beheer Achmea vinden we het belangrijk om mee te gaan in het veranderende medialandschap. Wij zijn altijd vooruitstrevend geweest in innovatieve communicatiemiddelen en technieken. De game commercial vinden wij een mooie manier om offline en online dichterbij elkaar te brengen met behoud van ons succesvolle en vooral waardevolle concept Even Apeldoorn Bellen”, aldus John Steggink, verantwoordelijk voor online initiatieven binnen Centraal Beheer Achmea.

Vernieuwende manier om traffic te genereren naar je site. Ik denk alleen dat gezien de start van ‘het event’ op 9 juni, niet veel mensen hun tv die avond gaan verlaten ;-)


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Nu ben ik zowiezo al een fan van de Centraal Beheer-commercials en vind ik dat ze die ook online altijd al heel goed hebben ondersteund met downloads en achtergrondinformatie. Nu gaan ze inderdaad een stap verder met de integratie van tv en internet en dat hebben ze op een leuke manier gedaan. Ik heb al even achter de schermen het spel kunnen spelen en moet zeggen dat het er goed uitziet en hoop dan ook dat we dit vaker gaan zien in tv-commercials!

  geplaatst op
 • Leuk bedacht zeker de combinatie van tv en internet. Alleen jammer dat het spel zelf een rip-off is van een spel bedacht door 3 studenten hku incl ondergetekende

  Download het hier in

  geplaatst op
 • Sjoerd, het zit je blijkbaar hoog dat Centraal Beheer deze gamecommercial heeft gemaakt. Is er een reden om aan te nemen dat ze op de hoogte waren van jullie concept uit 1999?

  geplaatst op
 • @Marco

  Nou bij centraalbeheer zullen ze het niet geweten hebben maar bij ussr, de makers van de game, zullen ze het concept misschien wel gekend hebben.

  Wij hebben nl. contact gehad met Tabe Ydo, Directeur USSR, tijdens onderhandelingen met betrekking met een ander concept van ons nl MSN Chatbots World of Alice

  Kan natuurlijk toeval zijn maar goed wel heel veel toeval :)

  Anyway maakt mij verder niet uit het concept tv en internet is geniaal bedacht! Zover hadden wij het niet doordacht.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.