NIKI.nl nieuwbouw data op Google Maps

NIKI.nl nieuwbouw data op Google Maps

Er begint steeds meer rumoer te ontstaan rond de integratie van huizendata via Google Base richting Google Maps. Zo publiceerde Hyped onlangs het artikel: Google komt met huizensite. Concurrent voor Jaap en Funda? Hopelijk gaat Google binnenkort ook Nederland in staat stellen gebruik te maken van de leuke manier van zoeken via Maps.

Om je de lol van het zoeken via Maps niet te onthouden hierbij een korte screencast hoe de data (nieuwbouw huizen) van NIKI op Maps getoond wordt:

Google geeft aan dat er veel meer via Google gezocht wordt op onroerend goed, dus het is niet verwonderlijk dat zij zich hierin ook actiever gaan opstellen, ook in de Nederlandse markt. Benieuwd in hoeverre dit bedreigend is voor Jaap en Funda of wellicht is dit juist een nieuwe kans voor deze partijen om nog meer traffic naar hun site te krijgen. Google wordt erin ieder geval beter van want dat zal weer een aardige duit in het advertentiezakje van de onderneming uit Mountain View brengen. Via Nieuwland een overzicht van een aantal andere leuke toepassingen van de mogelijkheden die Maps biedt.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • Logische stap, zijn dit exclusieve deals die Google sluit of kunnen meerdere partijen hun data ontsluiten van Maps?

  geplaatst op
 • @paulhottinga dank voor de reactie. Het zijn geen exclusieve deals die Google sluit. Zij moeten wel de software en API dusdanig configureren zodat de data goed opgevangen en verwerkt kan worden: € tekens, etc. Echter zij hebben een dusdanige positie dat de vraag is wie zich aanpast..zij of de partijen die op Maps willen.

  Voor de rest kan iedereen zijn data via Maps ontsluiten. Lees ook http://cli.gs/Qa86dn google wordt huizenzoeksite (mei 2008).

  Boris

  geplaatst op
 • Interessante ontwikkeling wel dat Googel Real Estate. Ze doen het wel slim, feitelijk ontsluit Google alleen de data van anderen via Google Map. Het aanbod is dus cruciaal. En ik ben benieuwd of ze in de Nederlandse markt nog iets kunnen bereiken (gezien de ijzersterke positie van Funda).

  Heb er zelf ook nog een artikel over geschreven: "Google zet in op de makelaarsmarkt, kansen vooral in het buitenland"

  geplaatst op
 • Ik heb overlegt met Google en ze willen in NL voorlopig niets met Real Estate doen.

  Groet, Hans Voorn
  JAAP.NL

  geplaatst op
 • Voor een aardige analyse van de context waarbinnen Google Real ESate zich beweegt lees :

  http://www1.propertyportalwatch.com/2009/07/the-challenges-for-google-real-estate/

  Groet,

  Jos Deuling
  Affidata.com

  geplaatst op
 • toch ook maar in de Real Estate?!?!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.