Nieuw online advertentiemodel doorn in het oog van journalisten

Nieuw online advertentiemodel doorn in het oog van journalisten

Ze noemen het zelf de ultieme vorm van contextual advertising. IntelliTXT van Vibrant Media is het nieuwste model van online adverteren.

Op basis van trefwoorden van de adverteerder krijgen een beperkt aantal woorden in teksten op doelgroepsites (denk aan artikelen op nieuwssites) een groene hyperlink. Als de lezer met de muis op deze woorden gaat staan, verschijnt een commerciele boodschap van de adverteerder (vergelijkbaar met tekstblok van Google Adwords) en bestaat er de mogelijkheid om door te klikken. Journalisten in de VS hebben inmiddels furieus gereageerd.

Voorbeeld van IntelliTXT:

image

Bron:
http://www.adage.com/

Zie verder:
http://www.IntelliTXT.com/
http://vibrantmedia.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Interessant concept, al zitten er wel wat risico's aan
    aangezien een woord meerdere betekenissen kan hebben. Soms kan dat hele vreemde situaties opleveren.. Zo hebben wij ooit het woord job bij een zoekmachine afgekocht voor een vacature site. Bleek de advertentie ook tevoorschijn te komen bij het woord blow job. Was niet echt de bedoeling. Denk dat je met deze vorm van adverteren ook zelfde soort risico's loopt als adverteerder (een woord zegt namelijk nog niets over alles wat er allemaal omheen staat)

    geplaatst op
  • Volgens Vibrant Media hebben ze daar een 'oplossing' voor. Nadat je een set trefwoorden aanlevert wordt deze gematched met een library (soort thesaurus) waar dan een nieuwe set aan trefwoorden uitkomen. Deze set wordt vervolgens losgelaten op een artikel waar de advetenties moeten komen te staan. De meest voorkomende trefwoorden (bijv. max. 5) worden vervolgens gekoppeld aan de advertentie.

    De kans dat 'blow job' voor het trefwoord 'job' hier uitkomt is volgens mij redelijk klein :-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.