Myspace.com verkocht voor half miljard

Myspace.com verkocht voor half miljard

Via Hyped lees ik net dat News Corporation, het mediaconcern van de Amerikaans-Australische magnaat Rupert Murdoch, voor 580 miljoen dollar Intermix Media koopt.

Belangrijkste product van Intermix Media is Myspace.com, een “sociaal netwerk” site. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog dertig andere sites, die samen met MySpace.com 45 miljoen bezoekers per maand trekken. MySpace.com heeft ca. 20 miljoen leden in de groep 16-34 jaar.

Sinds kort heb ik ook een eigen space bij MySpace.com en ik blijf me verbazen over het feit dat het zo populair is (vooral bij aziatische jongeren uit de Bay-area). Het is vanuit gebruik en vormgeving een dramatische omgeving waar ik na een half uur hoofdpijn krijg van de diversiteit aan kleuren, geluiden en beelden. Ben nog steeds op zoek naar de reden van het succes dat vooralsnog leid naar een soort van creativiteit en complete vrijheid.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • overigens is de reden heel simpel, juist het feit dat ze zo'n grote vrijheid krijgen is denk ik een groot deel van het succes. bands worden erop gepromoot, allerlei scene's maken daar een contact board...

  geplaatst op
 • Roy, ik zag dat je me ook nog een tip had gestuurd mbt verkoop Myspace.com. Had 'm dus al geplaatst ;-)

  Wel een aardige link met wat aanvullende informatie (volgens mij ook de bron dat Hyped heeft gebruikt):
  News Corp. to pay $580M for Intermix: Deal results in new owner of social site MySpace.com.

  geplaatst op
 • In vergelijking met andere 'social network sites' geeft Myspace.com de gebruiker een grote vrijheid. Ook mede door het aantal 'populaire' bands in ieder genre trekt een enorm aantal mensen aan. Niet voor niets dus dat er een grote vis deze relatieve kleine site heeft opgeslokt.

  geplaatst op
 • Het is een site die vergelijkbaar is met CU2. Het is een typisch jongeren geval, waar volwassenen fronsend naar kijken vanwege het gebrek aan privacy en de onrustige vormgeving. Wel moeilijk om geld mee te verdienen, want tegen de stijd dat deze jongeren geld gaan verdienen verkassen ze volgens mij naar betere sites.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.