Mijn ontluikende relatie met Planet - een ervaring.

Mijn ontluikende relatie met Planet - een ervaring.
,

Ik stap over van Tiscali naar Planet. Niet omdat ik ontevreden ben, maar omdat Tiscali en Planet dat ? om voor mij duistere redenen ? zo samen hebben afgesproken. De brief waarin ‘t zwart op wit aan mij wordt meegedeeld ligt voor me op tafel, naast m’n laptop. Een surftocht naar de speciaal hiervoor ingerichte site: www.planet.nl/tiscali bevestigt ‘t. Ik laat er geen gras over groeien en geef onmiddellijk gevolg aan het verzoek om de overstap met een paar eenvoudige handelingen compleet te maken. Ik heb een brief en een een boekje met info. Dat moet goed komen. Een speciale overstapwizard doet alles automatisch en vanzelf. Ideaal voor technische nitwits zoals ik?

Tot het moment dat ik alle stappen heb doorlopen. Dan komt namelijk de melding dat ze mijn router niet automatisch opnieuw kunnen installeren. Dat moet ik dus zelf nog even doen. Succes ermee!? en mijn browser gaat op zwart. Geen beweging meer in te krijgen. Het handleidingsboekje van Planet geeft geen antwoord op mijn belangrijkste vraag: “Hoe kom ik in mijn router?”, laat staan op de vraag “en wat moet ik daar dan veranderen en hoe doe ik dat?” Tierend ga ik op zoek naar de handleiding van mijn router ? die ooit door mijn handige broer bij mij is ge?talleerd. Die is natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen, dus ik werp een tweede blik op de brief en ontdek een gratis telefoonnummer van de helpdesk die speciaal voor klunzen zoals ik is ingericht. Gelukkig! 

Een computerstem gidst vriendelijk en snel naar de optie: “Voor hulp bij het overstappen toets 1.” Maar dan ? tuut tuut tuut tuut? Verbaasd kijk ik naar mijn telefoon. Mijn wang zat waarschijnlijk in de weg. Vol goede moed draai ik het nummer nog een keer, nu op de speaker om geen risico?s te lopen. Maar weer wordt de hoorn erop gegooid. Ook een derde poging brengt geen contact.

Het vervolg van mijn ochtend zal ik jullie besparen. Want ‘t is geen mooi verhaal. Zeker niet als ik me bedenk dat mijn vooroordeel over Planet best positief was. Sneller internet, gratis muziek en alles zou vanzelf gaan! Ik had er vertrouwen in. Door die nare ‘tuut tuut tuut’ wordt zo’n vooroordeel dan in ? keer z????gatief! Te laat op mijn ochtendafspraak, niet kunnen voorbereiden. Kortom, een slechte start van de dag en van mijn relatie met Planet. Ik hoor je denken: “Ik was onmiddellijk overgestapt!” Maar dan heb ik een verrassing voor je: Zo werkt het namelijk niet bij technische klunzen! N????rger dan het vooruitzicht op een provider zonder werkende helpdesk is namelijk het idee dat ik nog ‘ns moet overstappen, met alle frustraties vandien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Ik bespeur een bonbon-momentje ;-)  Lijkt me inderdaad zeer ergelijk. Zelfs als niet-nitwit zie ik op tegen een verhuizing naar een andere provider vanwege het geklooi met afzeggen, opzeggen, instellingen en wat al niet, en bovendien vanwege alle horror-verhalen die je overal op het web leest.

  geplaatst op
 • Als ik ze in huis had gehad, had ik ze nu zeker niet meer inderdaad! Maar waar was nou die monteur...

  geplaatst op
 • ze hebben mij ooit eens op vrijdag een verkeerd password gegeven, waar ze pas op maandag achter kwamen. weg weekend.

  suc6 in ieder geval . . .

  geplaatst op
 • och :) hoe moet planet nou weten welke router jij van Tiscali hebt gekocht? Dus dan moet je in de handleiding van je router die je hebt gekocht (wel of niet van tiscali) kijken.

  En ik weet toevallig dat er wat onderbezetting is op de helpdesk, zeker geen goede zaak en zou niet moeten kunnen, maar kan keer voorkomen. Bij meer dan 80 wachtenden kan het dan gebeuren dat de IVR je automatisch uitgooit.

  Sjiek is het niet.

  geplaatst op
 • stap toch over op xs4all joh..
  tssssss

  geplaatst op
 • @ GRID8400

  Die zijn geen haar beter. Maar alles beter dan de UPC maffia!

  geplaatst op
 • Zelf maak ik al sinds het allereerste begin gebruik van Chello.
  Wel een paar keer problemen gehad met, oa, verhuizing, kweenie-waarom, en de laatste keer met een -ouwe- <lees brakke, vieze, verroeste> TV-kabel-straat-kast.

  Leg aan de helpdesk uit dat je geen n00b bent en weet wat een IP adres, een DNS is en dat je met Linux werkt, en vraag direct om de tweede-helps-lijn. De n00b'svan de eerste lijn schakelen je dan direct door naar de medewerkers die echt iets kunnen doen (resetten van filters?). Veel van deze laatste groep werkt in privé ook met Linux, dit als weetje.

  Bij mij werkte het in iedergeval, ook bij UPC.

  Enne is best wel snel met 500kByte/sec voor een Classic abonnement.

  geplaatst op
 • Lianne, volgende keer bel je mij maar. Ik weet er ook niets van maar dan heb je in ieder geval iemand waar je je op kunt afreageren en ik beloof je dat ik niet ophang ;-)

  geplaatst op
 • Lianne,
  Pas op met je Planet-instellingen! De user-interface is zo onduidelijk, zelfs voor interfacekenners, dat ik een keer per ongeluk mijn primaire e-mail adres heb gewist zodat alle e-mail die naar mij werd gestuurd zonder pardon als 'onbekend e-mail adres' werd teruggezonden. Een ramp! De helpdesk wist me fijntjes uit te leggen dat het drie maanden zou duren voordat mijn e-mail weer werd gecorrigeerd en zich totaal niet inleefde in de impact voor mijn zakelijke (en prive) bereikbaarheid. Nog grotere ramp! Pas na zeer veel omwegen drong ik via de receptie binnen bij iemand die me gelukkig wel hielp en alles binnen 10 minuten was gecorrigeerd. Ongelooflijk! Het kon dus wel gewoon! Maar idd, ik zie ook op tegen het overstappen. Zou ik ook iedereen weer een nieuw e-mail adres moeten geven. .. :-( Anyway: pas dus op met je instellingen...

  geplaatst op
 • Overbezette helpdesk?? Ik moet ook overstappen en heb dat nog niet gedaan en dan hebben ze wel tijd om mij te bellen om mij hierop te wijzen. (ik stap overigens niet over, ik ga naar @home, ben ik eindelijk van die veel te dure kl$#te kpn af)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.