MacWorld 2009 report vanuit Las Vegas

MacWorld 2009 report vanuit Las Vegas

Gisteren was het zo ver; de keynote presentatie van Apple op de MacWorld. Dit keer zonder Steve Jobs maar met Phil Schiller die ook heel veel leuke nieuwtjes had. Want wat dacht je van een nieuwe versies van iLife en iWork, een 17-inch MacBook Pro en de verwijdering van DRM? Ik ging naar de Apple Store in Las Vegas om de laatste nieuwtjes te bekijken en te bespreken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Beetje voorspelbaar waren de noviteiten wel. Dat er een nieuwe 17" zou komen, was te verwachten. Leuke innovatie met die batterijen, maar jammer dat ze er niet uit kunnen. DRM vrije muziek is wel een doorbraak van betekenis, met een nieuw business model, afhankelijk van de leeftijd van het fragment of album.

  De low-end applicaties van Apple iLife en iWork beginnen inmiddels een verzadigingspunt te bereiken. Hoe leuk alle nieuwtjes ook mogen zijn, met versie 9 heb je inmiddels wel al vele keren een kleine 80 euro neergeteld. Leuk dat iWork nu ook webbased gebruikt kan worden, maar dan wel alleen met files gemaakt vanaf versie 9. Leuk dat de iPhone als remote voor Keynote kan fungeren, maar dan wel met files vanaf versie 9.

  De keynote duurde erg lang, met net iets teveel aandacht voor iLife en iWork. Wel complimenten voor Phil Schiller, die zijn rol goed vervulde. het publiek hielp hem groeien in zijn rol door enthousiast te reageren op vrijwel elke feature die getoond werd.

  Maar het gezicht van Apple blijft Steve Jobs. Gelukkig heeft hij helderheid gegeven rondom zijn gezondheid. We zien hem graag volgend jaar weer terug!

  geplaatst op
 • Die cameraman of vrouw zou ik de volgende keer niet meer meenemen. Of gevraagd aan toevallige passant om even een shot te maken?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.