Investeringen komen weer aangewaaid

Investeringen komen weer aangewaaid
Het lijkt alsof de investeerderswereld in een fase terecht komt waar we eerder geweest zijn. Tegenwoordig zijn er elke dag wel weer 1 of meerdere geslaagde “fundings”. Dit van websites die nog geen cent hebben opgeleverd. Bezoek, bezoek, bezoek of zelfs potentie in bezoek is weer genoeg reden om al voorafgaand aan het gehoopte financieel succes flinke investeringen te ontvangen:
Dat is veel geld op 1 dag… Sites met bezoek, dat wel (alexaholic graph). Niet schrikbarend veel, wel een stijgende lijn. Alleen zijn dit sites met bezoek dat niets betaalt voor het product, sites die zelfs (nagenoeg) geen reclame tonen… Hoeveel was vroeger ook al weer 1 niet betalende internet access klant waard?

venture capital google trend graph

Treffender dan Google trends kan ik het niet aangeven:
 • Relatief gezien nemen de zoekopdrachten naar “venture capital” af
 • Relatief gezien nemen de nieuwsberichten over “venture capital” toe
Als je maar iets leuks hebt (bewezen door stijgend bezoek) houd je je hand op en komt er geld in?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Sluit wel een beetje aan op het bericht 'Wordt web2.0 de nieuwe internetbubble?' dat Jeroen eerder plaatste en waarin hij aangaf dat er steeds meer web 2.0 bedrijven in de problemen komen. Het is dan ook goed om eerst te kijken naar het businesmodel van een web 2.0-concept alvorens er geld in te investeren. Logisch, maar blijkbaar niet voor iedereen gezien bovengenoemde investeringen.

  geplaatst op
 • Overigens blijf ik er bij dat we in Nederland op dit moment zeker niet achter de web 2.0-hype aan hollen. Ja we schrijven er veel over, maar nee er gebeurt nog relatief weinig en de investeringen die gedaan worden zijn verantwoord (voor zover ik ze ken).

  geplaatst op
 • En het enige wat ik hoor is dat er nog steeds een groot gebrek is aan goede plannen, waar investeerders inderdaad geld in zien. Blijkbaar kijkt men hier in Nederland wel erg veel naar het business model, en is dat vaak een probleem.

  geplaatst op
 • Is het misschien niet zo dat de Nederalndse "risico" investeerders simpelweg minder verstand hebben van de materie, en daardoor minder geneigd zijn te investeren op visie/gevoel met de ontwikkelingen die gaande zijn? Goede business cases kunnen dergelijke investeerders wel overtuigen. Heeft echte innovatie die niet met data is te onderbouwen, maar gebeurt op basis van inzicht in de markt, ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden hier een kans?

  geplaatst op
 • @Nils: Mijn ervaring is dat Nederlandse investeerders investeren in een business model dat een variant is op een concept dat ze begrijpen. Ook al weet je met logisch verstand dat het business model niet klopt! Ik ben het met je eens dat de investeerders in Amerika een stuk dieper in de materie en ontwikkelingen lijken te zitten, maar investeringen hier worden, in het huidige klimaat, vaak niet gedaan op goede business cases, maar "mooi gepresenteerde businesscases". Ik heb ooit nog eens uitgebreid mogen kijken in de boekhouding van een voormalig groot gratis hosting bedrijf. Van inzicht in de investeringsbedragen en praten met de betrokken investeerders heb ik een hoop geleerd...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.