De week op social: advertenties in Messenger, livevideo in VR en video op LinkedIn

De week op social: advertenties in Messenger, livevideo in VR en video op LinkedIn

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.

Met deze week: Facebook rolt advertenties in Messenger uit naar alle adverteerders, LinkedIn lanceert uploaden van video in updates, Facebook test targeten aangepaste doelgroep voor bedrijvenpagina's op Instagram, Facebook overweegt betaalde abonnementen van publicaties, Facebook livevideo nu mogelijk in VR via Spaces, LinkedIn rolt nieuwe look uit voor Campagne Manager en Google's desktop backuptool is nu beschikbaar.

Facebook rolt advertenties in Messenger uit naar alle adverteerders

Meer dan 1,2 miljard mensen maken gebruik van Messenger, Facebook's chatapp. Een ideale plek voor adverteerders dus. Zeker nu Facebook hard op zoek is naar nieuwe advertentieruimte. De nieuwsstroom raakt immers overvol. De advertenties in Messenger verschijnen in de ruimte bovenaan de hometab.

Je kunt deze advertenties aanmaken via de Advertentie Manager of Power Editor. Kies je voor automatische plaatsing van je advertenties, dan krijg je toegang tot Messenger voor realisatie van alle beschikbare campagnedoelen binnen Facebook. 

Bron: Facebook

LinkedIn lanceert uploaden van video in updates

LinkedIn is één van de laatste platforms zonder feature om video te uploaden. Dat gaat binnenkort veranderen, aldus TheNextWeb. LinkedIn test een nieuwe feature in de app om video's te uploaden.

Video's kunnen zowel horizontaal als verticaal worden opgenomen en spelen automatisch af terwijl je scrollt op LinkedIn. Je kunt tot maximaal 10 minuten video opnemen en je krijgt toegang tot statistieken, zoals het aantal views, het aantal keer leuk gevonden en het aantal shares. 

Bron: TheNextWeb

Facebook test targeten aangepaste doelgroep Instagram bedrijvenpagina's

Facebook test het targeten van mensen die reageren op berichten van Instagram bedrijvenaccounts. Deze zogenaamde aangepaste doelgroepen zijn al tijden beschikbaar op Facebook. Als je in de testgroep zit heb je toegang tot de optie. Bekijk daarvoor je Advertentie Manager en maak een aangepaste doelgroep aan. Zodra je die optie opent zul je de nieuwe targetingfeature zien in het menu voor aangepaste doelgroepen.

Aangepaste doelgroep voor bedrijvenpagina's op Instagram

Bron: Adweek

Facebook overweegt betaalde abonnementen van publicaties 

Instant artikelen bieden uitgevers de mogelijkheid om hun lezers op Facebook te servicen met hun publicaties. Volgens DigiDay overweegt Facebook momenteel om een abonnementenmodel uit te rollen voor deze publicaties. Daarbij kun je denken aan freemium-modellen en publicaties die je alleen na betaling kunt bekijken. 

Volgens bronnen zou Facebook de uitgevers toegang geven tot abonneegegevens en zouden ze de prijs mogen bepalen voor een abonnement. Facebook wil dit betaalde abonnementenmodel eerst testen onder een selecte groep aan het einde van dit jaar en dan verder uitrollen in 2018.

Nog niet alle uitgevers zijn overtuigd van dit nieuwe abonnementenmodel, zo blijkt uit de volgende opmerking van een senior executive bij The New York Times:

“We’ve been briefed and are continuing to evaluate if we’re going to participate,” said a senior executive at The New York Times. “So far, we don’t see any great upside.” 

Bron: Digiday UK

Facebook livevideo nu mogelijk in VR via Spaces

Facebook Spaces biedt een interactieve virtuele wereld waarin je samen met vrienden ervaringen kunt delen zonder dat je in dezelfde ruimte bent. Deze week breidt Facebook deze ervaringen verder uit met livevideo. Zodra je live gaat in Spaces zie je een virtuele camera die je kunt richten op verschillende plekken om de VR-wereld te delen met je kijkers. Je vrienden kunnen tijdens de live-uitzending een reactie plaatsen of vragen stellen. Wil je deze virtuele ervaring meemaken dan heb je wel een Oculus Rift nodig, verkrijgbaar in de Oculus winkel

Bron: Facebook

LinkedIn rolt nieuwe look uit voor Campagne Manager

LinkedIn investeert in de verbetering van haar Campagne Manager om het voor adverteerders eenvoudiger te maken om campagnes op te zetten op LinkedIn. De nieuwe look van de Campagne Manager biedt adverteerders meer tips tijdens het opzetten van de campagne, verbetering van de navigatie binnen het opzetten van de campagne, eenvoudiger toegang tot alle accountmiddelen en een visueel design dat meer past bij LinkedIn.

LinkedIn campagne manager nieuwe look

Bron: LinkedIn

Google's desktop backuptool nu beschikbaar

Heb je behoefte aan meer opslagruimte op je desktop PC of Mac? Vanaf vandaag biedt Google's backuptool een oplossing. Met Backup en Sync kun je nu eenvoudig al je bestanden en mappen uploaden naar Google Drive. Je kunt tevens al je foto's opslaan in de cloud via Google Photos. Tot 15 GB is de service gratis. Wil je starten met Backup en Sync klik dan hier om de software te downloaden.

Bron: TheNextWeb.

Credits afbeelding: Pexels.com, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.