De trend van online-videoadvertising: verschuiving van tv naar online

Age Sluis van Spil Games over trends in automated trading en video-advertising

De trend van online-videoadvertising: verschuiving van tv naar online

In een onderlinge samenwerking gaan Spil Games en Marketingfacts in een serie van 5 video-interviews in op de kracht van gaming als advertisingplatform. Age Sluis, director advertising Europe bij Spil Games, bespreekt dit keer een aantal trends in online advertising, zoals de transitie naar 'automated'. 

In opdracht van Spil Games achterhaalt Marketingfacts in een serie van 5 video-interviews de kracht van games voor adverteerders.

Eerder besprak Oscar Diele het profiel van de gamers bij Spil Games.

Age beschrijft hoe automated trading een vlucht heeft genomen binnen Spil Games en is vooral waardevol door de enorme aantallen bezoekers die het trekt op de diverse websites. Dat maakt hun spelplatforms een goede optie voor brand advertising, zeker als de diverse advertentievormen - floor-ads, advergames, homepage-takeovers - worden gecombineerd.

Een belangrijke trend die Age bespreekt, en een van de weinige die echt wereldwijd geldt, is video-advertising. In steeds grotere mate stromen advertentiebestedingen van tv naar online. En ook al komt er niemand naar de site om advertenties te kijken, de bezoekers van Spil Games begrijpen de trade-off tussen gratis spellen spelen en advertenties. En de clickthrough-rates zijn ernaar.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.