Aangifte tegen weblog wegens laster ondernemer

28 november 2005, 09:19

Planet maakt melding van aangifte tegen weblog mokka.punt.nl wegens laster van SVR Business in Etten-Leur. Sebastiaan Beens van SVR Business heeft aangifte gedaan omdat op het weblog beschuldigingen en bedreigingen stonden jegens SVR Business (inclusief adresgegevens van Beens).

Ben benieuwd hoe dit afloopt en zal het dan ook met belangstelling volgen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

52 Reacties

  Dijkgraaf

  Het is wel een heel vreemd verhaal w.b. S.B. SVR Business en het weblog mokka.punt.nl, maar in mijn beleving vind ik iedere vorm van bedreiging via het internet ontoelaatbaar en mogen wat mij betreft de adresgegevens van de weblog-eigenaar aan justitie vrijgegeven worden. Een beschuldiging is tot daar aan toe indien er wel sprake is van het principe hoor-wederhoor maar ook dan bevindt het weblog zich in een schimmige wereld met veel onduidelijkheden van wat toelaatbaar is en wat niet. Ook S.B. is wat dat betreft in zijn reacties ronduit niet “fris”…

  Internet = vrijheid blijheid? Met dit soort zaken die meer en meer naar voren komen, is dat binnenkort wel voorbij. Sterker nog, met die uitspraak van de rechter t.a.v Kazaa gebruikers is het sowieso wel voorbij.


  28 november 2005 om 10:04
  media

  Da’s een aardig archief en een handige site; dank voor de link reet!


  28 november 2005 om 12:01
  henkjan

  Ben ook benieuwd hoe het afloopt. Ik heb namelijk al twee advocatenkantoren in het verleden met 1 email retour over de handel en wandel van Sebastiaan jegens punt.nl duidelijk weten te maken dat het misschien verstandiger was te stoppen.

  ( Zwaartepunt van die emails was dat hij bewijsbaar zelf reacties postte onder een andere naam die het vuur vrolijk opstookten. )

  Wat ze dan ook deden.

  Frappant was dat ik zelfs helemaal niets meer hoorde wat je natuurlijk helemaal niet verwacht van gerenommeerde advocatenkantoren..

  Interessant nu aan deze case:

  Sebastiaan heeft google-resultaten weg laten halen over zichzelf. Google is god?


  28 november 2005 om 12:08
  henkjan

  @ Dijkgraaf

  Hij bedreigde dus vooral zichzelf..


  28 november 2005 om 12:09
  henkjan

  De eigenaar van mokka net gesproken : Hij heeft geen reacties weggehaald. Hij had gewoon geen zin meer in het gedoe en daarom de reacties tijdelijk uitgezet van zijn weblog.


  28 november 2005 om 12:15
  Anoniem

  Ik denk dat Beens zeker wel zelf zaken heeft gepost en dat was niet fris maar toch zou ik het toelaten dat andere het ook doen, het zal onmiskenbaar oorzaak gevolg zijn


  28 november 2005 om 12:46
  henkjan

  @ Jelmer

  Dat is gewoon vrijheid van meningsuiting. Maar bij vrijheid van meningsuiting hoort wel: Wie heeft dat dan geplaatst?

  Het zou dus kunnen dat je wordt gevraagd je identiteit prijs te geven maar dat lijkt me in jouw geval geen probleem Jelmer 🙂


  28 november 2005 om 13:57
  henkjan

  Ik hoor overigens dat radio 1 er ook een item over aan het maken is.


  28 november 2005 om 13:58
  Bas

  Valt iemand een oplichter noemen onder vrijheid van meningsuiting of laster? Ik denk het laatste.


  28 november 2005 om 14:01
  Jelmer de Jong

  Maar als iemand bewust een overeenkomst aangaat terwijl deze van te voren al weet dat hij deze nooit ga nakomen (betalen) dan is diegene een oplichter en als je dat kan bewijzen is het dus vrijheid van menigsuiting ipv laster. Toch?


  28 november 2005 om 14:18
  Bas

  Ik ken de details niet, als die zo is had je hem gewoon aan zijn contract moeten houden (jurist inschakelen). Maar als je het zo gaat posten heb je in mijn ogen óf geen goed contract óf ben je bezig met laster óf verzwijg je teveel waardoor het lijkt op laster (ben je door de rechter in het gelijk gesteld?)

  Als je bewijzen hebt, waarom speel je het dan zo en niet via de officiële, juridisch, weg? En als je dan gelijk krijgt, post je de details van de uitspraak, dan is het geen laster, dan is het feit.

  Vrijheid van meningsuiting is het hoe dan ook NIET volgens mij. Laster kan het zijn als je niets kan bewijzen, een feit kan het zijn als de rechter je in het gelijk heeft gesteld.


  28 november 2005 om 14:56
  R.

  kijk eens aan…zie ik daar zomaar de naam van een “oude bekende” verschijnen op 1 van mijn favoriete weblogs. Ik ken het weblog mokka.punt.nl niet, maar ik ken Sebastiaan Beens maar al te goed.

  Hij is wat je een pathologische leugenaar noemt. Hij richt verschillende bedrijfjes op en bestelt vervolgens goederen bij bedrijven of laat bedrijven diensten verlenen zonder daar ooit voor te betalen. Zoek maar eens grondig naar Dhr. Beens op internet o.a. handelde hij onder de naam interpedia en over een Duitse musical waarin hij de ster zou zijn….er zijn nog veel mooie verhalen, maar ik wil mijn tijd hier niet meer aan wijden.


  28 november 2005 om 19:57
  Anoniem

  Wel raar dat mokka.punt.nl ineens in overgenomen door List en Bedrog. Die journalist is niet lekker


  29 november 2005 om 06:58
  mark

  Hallo Jelmer,

  Ik ben het eens met Bas, speel het gewoon via de juridische weg. Ik heb nooit problemen gekend met de genoemde persoon, integendeel.

  En waarom filter je mijn berichten uit je weblog? Mag er alleen slecht nieuws op over Edgar?

  Groeten Mark


  6 december 2005 om 13:09
  henkjan

  Sinds deze posting niets meer gehoord over het kort geding. De email van Sebastiaan aan punt.nl heb ik genegeerd.


  6 december 2005 om 13:27
  Anoniem

  Maar hij stuurde wel iets, misschien had je die kans moeten pakken nu kan een rechter zeggen dat je steeds niet meewerkte. Ik denk dat hij het laat liggen tot januari, in een persbericht stond dat hij Dirk Visser had benaderd die ook de zaak Lycos / Pessers heeft gedaan.


  6 december 2005 om 13:29
  henkjan

  @ Anoniem

  Jij kunt Sebastiaan zijn vandaar dat ik je hierna verder negeer.

  Overigens heeft Sebastiaan mij wel eens emails gestuurd met de huisstijl van de broers Anker en Anker en namens dit kantoor. Een telefoontje van mij deed geen enkele bel rinkelen bij de broers….

  Ik schat Dirk Visser overigens zo in dat hij zaken aanpakt die hij kan winne.


  6 december 2005 om 13:34
  henkjan

  winnen.


  6 december 2005 om 13:34
  Anoniem

  Nou ja, iedereen kan Sebastiaan zijn.

  Ben je bang om reactie ana hem te geven, Anker en Anker is een bekend kantoor, het kan zijn dat ze hem van dienst zijn geweest met advies. Dirk Visser zou het dossier kunnen aannemen als hij er iets in ziet, maar even een vraag @henkjan, ik neem aan dat punt.nl een bedrijf is welke een goede naam zou willen behouden, die site doet daar niet echt goed aan.


  6 december 2005 om 13:36
  Anoniem

  Nou ja, iedereen kan Sebastiaan zijn.

  Ben je bang om reactie aan hem te geven, Anker en Anker is een bekend kantoor, het kan zijn dat ze hem van dienst zijn geweest met advies. Dirk Visser zou het dossier kunnen aannemen als hij er iets in ziet, maar even een vraag @henkjan, ik neem aan dat punt.nl een bedrijf is welke een goede naam zou willen behouden, die site doet daar niet echt goed aan.


  6 december 2005 om 13:37
  Marianne

  Jammer om te zien dat Jelmer hier ook bezig is met stoken. Het filteren van postings die een ander beeld schetsen van Edgar doet vermoeden dat hij bezig is met een persoonlike kruistocht. Niet erg professioneel van hem.

  En Mark ik deel je mening. Edgar heeft zijn minpunten. Zoals daar zijn zijn energie, drukte en een tikkeltje chaotisch handelen en het constant hebben van ideeën.

  Maar dat heeft aan de andere kan ook zijn charme.

  Het is een bezig baasje met een hart van goud.

  Het tegenovergestelde van de schurk die Jelmer van hem maakt. En dat mag ook weleens gezegd worden.


  6 december 2005 om 16:32
  henkjan

  Sebastiaan Beens in TROS Opgelicht

  Hilversum, 7 december 2005 – TROS Opgelicht besteedt dinsdag 13 december aandacht aan de activiteiten van Sebastiaan Beens. In zijn hang naar roem heeft deze 20-jarige Bredanaar de afgelopen jaren tientallen personen en bedrijven voor vele tienduizenden euro’s gedupeerd. TROS Opgelicht wordt uitgezonden op Nederland 2 en begint om 21.15 uur.


  7 december 2005 om 09:57
  Robert

  Lijkt me sterk? staat niet op de site van de tros


  7 december 2005 om 10:36
  Robert

  De redactie weet van niets


  9 december 2005 om 10:49
  henkjan

  Mijn bron is bij de uitzending aanwezig.


  9 december 2005 om 10:53
  Robert

  de eindredactie en persvoorlichters weten van niets


  9 december 2005 om 11:05
  Robert

  Er zou vandaag ook een rechtzaak zijn maar die is schijnbaar ook ingetrokken.


  9 december 2005 om 11:06
  Robert

  Henk Jan, hoe verklaar je dat?

  Zit je in het publiek?


  9 december 2005 om 16:15
  Michelle

  Volgens de TROS heeft hij inderdaad advocaten in de arm genomen


  12 december 2005 om 11:34
  media

  Michelle, Robbert, Anoniem, etc. wat is de reden dat je telkens onder een andere naam hier reageert op iets dat vooralsnog een storm in een glas water blijkt?


  12 december 2005 om 11:37
  henkjan

  Een hele langdurige storm in een glas water waar maar 1 iemand zich mee in de vingers snijdt. En dat is dan wel weer grappig. (Ik hoor hier objectief te zijn maar ik vind het zo zielig dat iemand zichzelf zo in de problemen brengt.)


  12 december 2005 om 12:15
  Michelle

  Bredanaar wil niet in uitzending Opgelicht

  Dinsdag 13 december 2005 – BREDA – Steeds dichter sluit het net zich rond de jonge Bredase fantast S.B. (20). In verschillende delen van Nederland lopen justitiële onderzoeken tegen B. Ook het tv-programma Opgelicht! zit hem op de hielen. Waarschijnlijk dient vandaag bij de rechtbank in Amsterdam een kort geding van B gericht tegen de uitzending van Opgelicht! van vanavond.

  De redactie van het Tros-programma Opgelicht! zei gisteren nog van niets te weten. B. is in zijn fantasie muziekster, tv-presentator en tv-producent. Op zijn 17e ging hij al failliet met een internetbedrijf, dat wel inboedel en werknemers had, maar nooit klanten.

  Daarnaast beschreef deze krant vorig jaar hoe B. in een Amsterdams park een groots opgezette fotoshoot regelde, waarbij hijzelf als ster schitterde. Omdat B. nooit betaalde, gingen verschillende bedrijven in totaal voor tienduizenden euro’s het schip in. B. zou in de zomer van 2004 ook onder een valse naam drie kaartjes voor het North Sea Jazz Festival, twee hotelkamers in Den Haag en enkele maaltijden hebben geritseld; de rekening van €1857,- werd nooit betaald.

  Het openbaar ministerie in Amsterdam had B. vrijdag voor de rechter willen brengen vanwege drie oplichtingszaken en een geval van verduistering, verband houdend met de fotoshoot.

  „We hebben de zaak voorlopig even ingetrokken omdat we nog een aantal dingen willen onderzoeken“, zegt een woordvoerder van het OM in Amsterdam. „We denken de zaak nu in februari of maart voor te brengen.“

  Dat wordt hoog tijd, zegt Kathie Hansen Löven, een van de advocaten van B. „Het is anderhalf jaar geleden dat het gebeurd is, zo langzamerhand komt de redelijke termijn waarbinnen het OM moet vervolgen in zicht.“

  Inhoudelijk wil ze niet op de zaak ingaan. Alle feiten zo maar bekennen zal B. zeker niet doen. B. zelf denkt dat het OM aan het terugkrabbelen is omdat er niet voldoende bewijs is. Hij zegt dat ook aanhouding van de zaak werd overwogen om te onderzoeken of hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Ook bij het OM in Middelburg loopt een zaak tegen B. Hij leende 20.000 euro van een man die hij via chatboxen op internet ontmoette, maar er ontstond een conflict over het terugbetalen. Het OM meldt dat in die zaak nog niet besloten is of tot vervolging wordt overgegaan.

  Het programma Opgelicht! zette een valletje uit voor de jonge Bredanaar en nodigde hem uit voor een auditie. B. rook echter onraad en probeert nu via een kort geding de uitzending van het programma vanavond tegen te houden. Zijn advocaat mr. Leo van Osch uit Tilburg: „De zaak draait erom dat B. niet wil dat zijn volledige naam wordt genoemd en dat zijn portret wordt getoond.“ Van Osch wist gisteravond nog geen tijdstip van het kort geding. Hij hoort dat vanochtend.

  B. wil ook de website mokka.punt.nl juridisch laten vervolgen, op de site werden allerlei beschuldigingen aan zijn adres gepubliceerd. Het OM lijkt vooralsnog niets met deze kwestie te doen.


  13 december 2005 om 08:11
  media

  Begin me inmiddels behoorlijk te irriteren aan deze discussie. Waar komt deze tekst vandaan Michelle (of hoe je ook heet)? Zelf getikt? Volgende keer misschien de titel in ieder geval foutloos typen anders komt het niet echt geloof waardig over.


  13 december 2005 om 08:18
  Maris

  Weet je wat jammer is.. Dat iedereen (ik maak me er nu ook schuldig aan) aandacht aan hem blijft besteden. Wat ik nog erger vind is dat er nog steeds mensen zijn die het voor hem opnemen.. Wordt eens wakker..


  15 december 2005 om 10:59
  Anoniem

  Misschien is het ook wel goed dat mensen het voor hem opnemen, hij is niet veroordeeld etc.


  15 december 2005 om 11:02
  Maris

  Ja dat is ook een mening.. Maar je moet toch een na gaan denken als je alle verhalen op een rijtje zet..


  15 december 2005 om 11:05
  Anoniem

  Inderdaad maar wie zegt dat al die mensen de waarheid spreken en ook al zou dat zo zijn, dan hadden ze ook beter op kunnen letten. Ik keur het niet goed, absoluut niet maar kan me de verklaring wel voorstellen die op zijn site stond dat zijn relaties,familie,advocaten,vrienden, partner en hijzelf zich niet konden vinden in het geschetste beeld.


  15 december 2005 om 11:08
  Maris

  Goed, we kunnen niet 100% zeker weten wat er gebeurt is en ja een verhaal heeft altijd 2 kanten. Maar dat neemt niet weg dat er in elk verhaal een deel waarheid zit.. (zelfs in die van Sebastiaan) Dat is toch al genoeg om hem te wantrouwen? Voor mij in ieder geval wel. En dan zeggen ze dat ik altijd het goede in mensen zie..


  15 december 2005 om 11:13
  Maris

  Maar goed, ik vind het genoeg.. Voor een ieder die er in de toekomst nog tegen aan loopt.. succes..

  Ik hoop dat iedereen nuchter na blijft denken.

  Sebastiaan ik hoop dat je vind wat je nodig hebt…


  15 december 2005 om 11:40
  Anoniem

  Ik zelf denk dat mensen niet naar de persoon kijken, de uitzending toonde geen politie stukken of andere stukken.

  Hij heeft een vriendin schijnt, die zal toch ook wel al deze dingen weten, dat er nog mensen achter hem staan zegt meer dan genoeg volgens mij


  15 december 2005 om 11:46
  Maris

  Ik weet niet wat jou ervaring is met mensen… Als je zelf in je verhalen gelooft kun je een ander daar ook van overtuigen tot dat je de verhalen te mooi en aan de verkeerde mensen verteld.. Of hij zijn vriendin de waarheid heeft verteld ja dat weet je niet.. En tuurlijk ben ik blij dat er nog mensen zijn die hem wel steunen. Al denk ik zelf dat deze mensen hopen dat het goed komt met Sebastiaan en dat hij de hulp vindt die hij nodig heeft.. Dat hoop ik ook voor hem..


  15 december 2005 om 11:59
  Anoniem

  Ben jij zelf een bekende van hem?

  Ik denk dat je ergens wel gelijk hebt maar Sebastiaan zelf zal het moeten doen, los daarvan vond ik zelf het programma smakeloos en het was niet nodig hem zo vaak in beeld te brengen


  15 december 2005 om 12:02
  Maris

  Ik heb inderdaad het genoegen gehad om kennis met hem te maken. (En nee ik ben niet gevoelig geweest voor zijn charmes. ) Het is ook aan hem zelf om het op te lossen. (in nederland is het moeilijk iemand verplicht in therapie te doen.) Of het een smakeloos programma is geweest.. Ik denk dat de mensen die echt de dupe zijn geworden hier niet zo over denken.


  15 december 2005 om 13:03
  Anoniem

  De mensen die echt de dupe zijn geworden hadden denk ik ook zelf een verantwoordelijkheid, het is leuk dat mensen zeggen de dupe te zijn van iemand, maar welk bewijs is er….er zijn geen bankgegevens getoond in die uitzending.

  Wat ik ervan weet waren het mensen die er zaten en hun verhaal deden, mijn mening is dat niemand schuldig is tot het tegendeel bewezen is voor de rechter. Het staat mensen niet vrij om iemand op die manier in beeld te brengen.

  Ik ben voor Sebastiaan blij dat hij mensen heeft die hem steunen het lijkt me heel moeilijk anders


  15 december 2005 om 13:07
  Anoniem

  Maar is hou nu in het echt ook zo aardig als iedereen zegt in de pers? Vind het wel knap dat zijn partner/vriendin nog steeds achter hem staat. Voor hem jammer als mensen hem laten vallen door die verhalen.


  15 december 2005 om 13:19
  Maris

  Ik geloof niet dat jij helemaal door hebt wat ik gezecht heb, maak oo niet uit.. Nogmaals ik denk niet dat als hij een vriendin heeft/ had dat deze op de hoogte is geweest van er zich heeft afgespeelt.. Nu wel en als hij zijn kunstje nog goed genoeg kan komt hij er weer goed onder weg..


  15 december 2005 om 13:55
  Rupie

  Om de een of andere reden krijg ik het gevoel dat het Anoniempje de vriendin van hem IS…


  15 december 2005 om 13:55
  Maris

  Oke nog even voor de duidelijkheid, meijn reden om geen contact meer met hem te hebben is omdat hij tegenover mij bewezen heeft dat hij niet te vertrouwen is. Nogmaals ik hoop dat hij ooit de hulp vind die hij nodig heeft.


  15 december 2005 om 13:57
  Anoniem

  Ik kan je wel zeggen dat ik niet zijn vriendin ben.

  Het is denk ik aan Sebastiaan Beens zelf. Iedereen kan wel dingen gaan roepen maar het is nog altijd aan de mensen die Beens kennen om te oordelen. wie weet is er ook wel een deel in scene gezet. Het zag er zo gemaakt uit

  Ik laat het hierbij


  15 december 2005 om 13:59
  Maris

  Blij dat er iemand is die dat idee met mij deelt.. Anders vraag je niet naar de bekende weg..


  15 december 2005 om 14:08
  Mariska

  Dit is het eerste en laatste bericht wat ik op deze site zet…

  Kijk Sebas…. dit heb ik nou wel geschreven.

  ik heb ook het genoegen gehad om Sebas te ontmoeten, en zoals maris ben ik ook niet voor zijn charmes gevallen, met de enige reden dat mijn beste vriendin dat al had gedaan. Ik ben niet zo laag om hem dan van haar af te gaan pakken. Maar hij is zeker wel zo aardig als iedereen in der pers zegt. Hij is vrolijk en hij heeft zeker goeie humor. Hij heeft af en toe zn buien dat ie niet uit te staan is maar dat heeft iedereen wel is. als je hem eenmaal kent is het echt een topgozer. Ik kan gewoon niet begrijpen dat jullie de moeite nemen om hele discussies over hem te hebben. Ga een leven zoeken ofzo.

  ff voor alle duidelijkheid: z’n vriendin wist overal van. en wat zijn vriendin weet, weet ik ook. iedereen heeft zo zijn problemen. ik nu ook dankzij maris.

  ik heb een smsje gekregen van sebas waar het hele verhaal in stond dat ik berichten over hem aan het plaatsen was. bij dees ben ik dat nu ff aan het rechtzetten.

  maar goed, iedereen heeft zo zijn problemen. als er iemand voor de trein springt gaan jullie er toch ook geen pagina’s lange discussies over houden????? waarom dan wel over sebas. jullie zouden hem eigenlijk eens moeten leren kennen, en dan pas je oordeel geven. kom je erachter dat ie helemaal niet zo erg is als jullie zeggen.

  owh ja…maris…. het is inderdaad jammer dat iedereen inclusief jij aandacht aan hem besteed. hetgene waar jullie je mee bezig moeten houden is het zoeken van een leven! en ik ben wakker hoor en ik neem het ook inderdaad voor hem op als je het niet erg vind, zowel heb je een probleem, want ik ga toch echt mn gedachte niet veranderen voor jou.

  dit slaat echt helemaal nergens op!

  owh en sebas……wanneer gaan we weer uit met zn 4en?????? laat ik speciaal voor jou de volgende keer mn “spullen” thuis ok 🙂 zit jij ook niet zo in de stress


  16 december 2005 om 09:56
  Roy Huiskes – chapter42

  van mij mag deze post wel verwijderd worden. wat een goede tijden slechte tijden drama op het meest kneuterige niveau. Tjsonge.


  16 december 2005 om 10:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!