Gaat NOS.NL met de nieuwe site NU.NL inhalen?

Lara Ankersmit over de nieuwe website van de NOS

Gaat NOS.NL met de nieuwe site NU.NL inhalen?
, Innovader
@vincente

Voor deze blog had ik onlangs een Interview met Lara Ankersmit (@laram), verantwoordelijk voor nieuwe media bij de NOS. NOS.NL heeft volgens de STIR een bereik van 32%, versus 38% voor NU.NL. Daarmee is de NOS de #2 nieuwssite van Nederland. NOS.NL is onlangs geheeld vernieuwd. Het is niet meer 'teletext plus', maar het centrum van het publiceren van het nieuws van de NOS. Al het nieuws wordt op de website gepubliceeerd, en vervolgens nemen radio en het journaal hier items van over. 

Volgens Jeroen Wollaars (@WOL), journalist bij het NOS Journaal, kan hij nu eindelijk al zijn items kwijt, ook als het niet een item wordt bij het NOS Journaal. Een gesprek over 200 Miljoen bezuinigen, het verschil tussen Telegraaf en Nos, en (geen) reclame bij de publieke omroepen (€3M totaal). De voorlopige tussenstand: er worden nu ruim 2x zo veel items gepubliceerd op de site, en mijn vraag is hoe lang het duurt voordat NOS.NL de #1 positie van NU.NL overneemt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Leuk, maar de twitternaam @laran hoort zo te zien niet bij Lara Ankersmit.. #factchecking

  geplaatst op
 • Nee, het is @laram, Chris.......

  geplaatst op
 • Dikke fout van nos.nl.
  Teletekst plus was juist wat het zo goed maakte. Ik zie op de homepage (dat was toch ook de enige wijziging?) nu niets anders dan het nieuws wat er bovenin in al wordt opgesomd. Alleen dan met onbestemde plaatjes in blokjes van 2 (!) en een stuk scrollen verder. De oude was zoveel prettiger, ik denk dat bezoekers juist weer terug naar nu.nl hollen (zoals ik).

  Er kan dan wel twee keer zoveel opstaan, ik zie het niet en omdat die homepage zo kat-met-een-u is geworden ga ik het hoogstwaarschijnlijk ook niet ontdekken.

  Ik start mijn teletext app wel wat vaker op...

  geplaatst op
 • Dit artikel voelt meer als een reclame voor nos.nl dan een objectieve vergelijking tussen de NOS en NU.

  Wat is nu de boodschap van het artikel? het is mij totaal ontgaan, of is deze er niet.

  geplaatst op
 • Wel een rare zin: "Alles het nieuws wordt op de website gepubliceeerd" (Let ook op de extra 'e' in gepubliceeerd) ;)

  geplaatst op
 • @crishake @matthijs dank je wel voor de onjuistheid

  @MarkS interview is geen "objectieve vergelijking" tussen NU en NOS. Wie kan dat wel? De cijfers 32% versus 38% zijn context. Maar het ging mij over de verandering van NOS.NL die als basis Teletext had en over ging naar het centrum van de nieuws stream bij de NOS.

  @erwin right!

  geplaatst op
 • Volgens NU.nl is hun STIR bereik inmiddels 41,1%

  geplaatst op
 • Ach teletekst kun je toch via apps bekijken? Dan was "teletekst plus" dus ook niet echt nodig. Dus dan moet je iets met je website. Denk een slimme stap om eens verder te kijken.

  geplaatst op
 • Waarom wordt er geen veiligheidsriem gedragen eigenlijk?

  geplaatst op
 • Het verschil tussen NOS en nu.nl is dat NOS het nieuws zelf vergaard en verwerkt, nu.nl is een ANP overplakker.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.