ReclameReview: Bloemen.nl

ReclameReview: Bloemen.nl

Sommige vrouwen kunnen blijkbaar nogal extreem reageren als hun man iets belangrijks vergeet. In deze eerste commercial voor Bloemen.nl zien we hoe extreem precies. Blijkbaar helpt Bloemen.nl alle mannen van Nederland om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Credits:
Bureau: Publicis
Account: Maurice Gilissen, Derk Schneemann
Creatie: Jeroen van Zwam, Marcel Hartog
D.O.P.: Rutger Storm
Editor: Wouter van Luyn
Klant: Edwin van Arkel, Wim Meuleman
Muziek: Geert van Galen, Studio De Keuken
Productie: Joyce Gorgoni, Kim Wolffensperger
Regie: Peter Gelderblom
Postproductie: AVP

De doelstelling:
Mannen bloemen laten bestellen bij Bloemen.nl

De uitwerking:
In de eerste commercial voor Bloemen.nl krijgt een kantoorman op weg naar huis het behoorlijk voor z’n kiezen. Maar daar heeft ie het naar gemaakt.

Het oordeel:
Lekker over-the-top, deze commercial. Daar houd ik wel van. Maar aan de andere kant ga je dan wel denken: als je vrouw meerdere pogingen doet om je te vermoorden of verwonden omdat je vergeten bent dat het je trouwdag is, zou dit dan niet een commercial voor een echtscheidingsadvocaat moeten zijn in plaats van een bloemensite? Anyway, het gaat dus om de site Bloemen.nl. Het valt me op dat hier geen enkele verwijzing naar de commercial te vinden is. En belangrijker nog: geen enkele verwijzing naar de USP uit de commercial. Je zou namelijk alvast een boeket kunnen bestellen voor je trouwdag, zodat je die niet vergeet. Waarschijnlijk kan ik dat pas in het bestelproces aangeven, want verder lees ik daar niets over op de site. Dat zie ik toch wel als een gemiste kans. Overigens: zou deze commercial niet beter aan Valentijnsdag kunnen refereren? Of zou daar nog een nieuwe versie voor komen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.