Nieuws van Webanalisten (115): 7 Conversietips van Gerry McGovern + schone URL’s in Google Analytics

Nieuws van Webanalisten (115): 7 Conversietips van Gerry McGovern + schone URL’s in Google Analytics

Online communicatie guru Gerry McGovern is op vrijdag 2 december een van de keynote speakers op Fusion Marketing Experience 2011 in Antwerpen. In aanloop naar dit event gaf hij een interview waarin 7 tips voor goede online communicatie naar voren kwamen.

Daarnaast een artikel over het analyseren van datasets met Google Analytics. Wat veel mensen niet weten is dat je naast segmentatie de dataset voorafgaand aan gebruik kunt bewerken. Waarom en hoe? Dat lees je het een artikel van Ton Wesseling hierover.

7 Conversie tips van online communicatie guru Gerry McGovern

Op vrijdag 2 december aanstaande is Gerry McGovern een van de sprekers op Fusion Marketing Experience 2011 in Antwerpen. In aanloop naar dit event gaf hij een interview over wat belangrijk is voor een goede online communicatie. Op webanalisten.nl bespreken we 7 van zijn tips. Op Marketingfacts geven we je alvast een voorproefjes:

 1. Observeer en analyseer
 2. Aandacht geven in plaats van vragen
 3. Gebruiksvriendelijkheid is een must!

Ben je benieuwd naar de overige tips? Lees dan alle 7 tips van Gerry McGovern voor goede online communicatie op webanalisten.nl.

HowTo: Schone URL’s in Google Analytics voor meer inzicht

Google Analytics geeft je veel vrijheid om de dataset aan te passen waarop je je analyse uitvoert. Veel gebruikers zijn zeer actief aan de gang met het inzetten van segmenten. Hiermee analyseer je data van bezoekers met bepaalde eigenschappen of een bepaald gedrag. Wat veel mensen niet weten (of vergeten lijken) is dat je naast segmentatie de dataset voorafgaand aan gebruik kunt bewerken.

Ton Wesseling legt stap voor stap uit hoe je dit zelf kunt instellen in Google Analytics. Dit geeft het voordeel dat je los van URL structuur heel eenvoudig de flow van de bezoekers door alle basistemplates kunt volgen. Het complete artikel Schone URL’s in Google Analytics voor meer inzicht lees je op webanalisten.nl.

 


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Irritant, doorklikken om het artikel te lezen.

  geplaatst op
 • Hoi Niels, de opzet van deze content samenwerking is dat je:

  - eerst een mini intro leest in je rss reader of op de M! homepage
  - van de verschillende artikelen op webanalisten.nl de highlights hier in 1 artikel snel tot je kunt nemen
  - naar wens op het artikel dat jou aanspreekt kunt doorklikken naar webanalisten.nl

  Zo kunnen we elk niveau bedienen. Zie jij andere manieren om de behoeftes van de verschillende doelgroepen te bedienen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.