• Mobile
    wordt gesponsord door

Google introduceert Android 4.0 Ice Cream Sandwich en Galaxy Nexus

Google introduceert Android 4.0 Ice Cream Sandwich en Galaxy Nexus

Nadat Apple twee weken geleden de iPhone 4S en iOS5 officieel aankondigde, heeft Google gisteren haar nieuwe besturingssysteem en telefoon bekend gemaakt. Voor de nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem heeft Google de interface een poetsbeurt gegeven, en legt het meer nadruk op multitasking en notificaties. Daarnaast zijn er enkele nieuwe features: Face Lock (inloggen met gezichtsherkenning), Android Beam (delen van bestanden via NFC) en het bijhouden van je dataverbruik.

Zoals hierboven al vermeld is de interface van Android aangepakt. Onderin het startscherm en op het lockscreen kunnen gebruikers nu zelf icons toevoegen. Zo kan je nu bijvoorbeeld een snelkoppeling maken naar de lijst met contactpersonen. Meer mogelijkheden tot aanpassen dus. Je kunt daarnaast je telefoon unlocken door middel van gezichtsherkenning met Face Lock. Ook de notificaties zijn gepimpt in Ice Cream Sandwich. Ze kunnen meer informatie bevatten en je kunt ze afzonderlijk verwijderen. Ook hoef je niet meer je telefoon te unlocken om snel je berichten te kunnen checken.

Nieuwe functies

Naast Face Unlock is de People App standaard opgenomen in Ice Cream Sandwich. In deze app worden updates van sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Google+ weergegeven. NFC werd al ondersteund, maar de nieuwe Android-versie geeft daar met Android Beam nu ook invulling aan. Met Beam kun je snel webpagina’s, apps en YouTube video’s delen met je vrienden. Om content met iemand te delen moet je de telefoons tegen elkaar houden. Watchdog hebben we niet meer nodig in de nieuwste Android, Google heeft zelf een applicatie toegevoegd waarmee gebruikers kunnen bijhouden hoeveel data ze verbruiken. Naast de nieuwe functies zijn er nog talloze upgrades, zo zijn de Galerij en Camera zijn nu zo ingericht dat je afbeeldingen en (on the fly) video kunt bewerken.

Google experience en de cloud

Het nieuwe besturingssysteem en de Galaxy Nexus geven nog meer invulling aan de ‘Google ervaring’. Naast de reeks bestaande mobiele diensten van Google, waaronder Maps, Google Earth, YouTube,  en de synchronisatie Gmail, contacten en de kalender, is er nu de Movie Studio en de vernieuwde Google+ app. De sync met de cloud is eveneens uitgebreid. Zo is het nu bijvoorbeeld ook mogelijk om je favorieten in Google Chrome met Android te synchroniseren. Het is me nog niet direct duidelijk in hoeverre Google+ in het besturingssysteem is verwerkt. Zo te zien is videobellen gekoppeld aan Google Hangouts. Via Android heeft Google natuurlijk een enorm platform om het eigen sociale netwerk te pushen. Ik ben benieuwd hoe ver dit gaat.

Galaxy Nexus

De Galaxy Nexus heeft een groot 4,65 inch HD Super AMOLED scherm. Naast de 1.2 GHz dual core processor heeft het een resolutie van 720p (1280x720). De knoppen onderaan het scherm hebben plaats gemaakt voor het grote display. De knoppen zijn in plaats daarvan in de software zelf verwerkt. De Samsung Galaxy Nexus is vanaf december verkrijgbaar, de adviesverkoopprijs bedraagt € 649,-. Bekijk hieronder de video:


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Wow, met de Nexus is er een telefoon die volgens mij heel wat telefoon eigenaren het hart sneller laat kloppen. Te gek om al die nieuwe features te zien, ik ga nu zwaar twijfelen of ik mijn vertrouwde Galaxy S de rug toekeer om de Nexus te halen in december. Ook 4.0 ziet er smakelijk uit, People App moet ik alleen wel nog even in de praktijk zien :)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.