• Mobile
    wordt gesponsord door

Koers Nintendo-aandelen in een half jaar gehalveerd, CEO levert helft van zijn salaris in

Koers Nintendo-aandelen in een half jaar gehalveerd, CEO levert helft van zijn salaris in
, Gamious
@Gamious

De tijden kunnen snel veranderen in gamesland. Waar Nintendo de afgelopen jaren de markt domineerde met de uiterst succesvolle Nintendo DS en Wii, staan de zaken er voor hun nieuwe spelcomputers minder rooskleurig voor. De in maart gelanceerde Nintendo 3DS krijgt nu al een prijsverlaging van maar liefst 70 euro. En om de aandeelhouders extra tegemoet te komen levert Satoru Iwata, de CEO van Nintendo, zelfs de helft van zijn salaris in.

De aandeelhouders hebben hier nog niet positief op gereageerd. De koers daalde na de bekendmaking opnieuw flink. De waarde van Nintendo-aandelen is in minder dan zes maanden gehalveerd. Het verminderde vertrouwen in de winstgevendheid van Nintendo lijkt in eerste instantie te komen door de tegenvallende verkoopresultaten van hun nieuwe draagbare spelcomputer. Het apparaat heeft 3D-beelden waar je geen bril voor nodig hebt, maar de berichten dat dit zorgt voor hoofdpijn en duizeligheid hebben de verkoop geen goed gedaan. Ook is het nog even wachten op nieuwe delen uit de populairste franchises van Nintendo: Mario Kart en Super Mario. Deze verschijnen overigens in het najaar.

De hype voor nieuwe thuisspelcomputer van Nintendo, de Wii U, lijkt ook nog niet op gang te komen. Het apparaat werd in juni tijdens de E3 onthuld. Het heeft een tablet pc-achtige controller en het zal met hd-graphics grafisch niet meer onderdoen voor de concurrentie van Playstation 3 en Xbox 360. Over de onthulling werd positief bericht in de media, maar dit kon de dalende beurskoers niet stoppen. Iwata benadrukte tijdens een persbijeenkomst dat Nintendo de nadruk steeds meer zal leggen op digitale distributie van hun games voor Wii U en 3DS. Hij verwacht echter niet dat downloadbare games de markt voor retailgames overbodig zullen maken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Goed om te zien dat het door de nieuwe releases wat beter gaat bij Nintendo. De Wii U was geen succes, maar de 3DS deed het gelukkig al iets beter. De Nintendo Switch doet het fantastisch (nergens verkrijgbaar in Nederland door de grote vraag) en ik ben dus ook benieuwd naar de mobiele ambities. Het Mario-run spel was geen daverend succes, maar ik mag toch hopen dat ze een keer een fatsoenlijke Pokémon game gaan uitbrengen op iOS / Android. Benieuwd naar de toekomst!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.