• Mobile
    wordt gesponsord door

Popcap: goed bezig

Popcap: goed bezig
, Gamious
@Gamious

Popcap is goed bezig. Kort geleden werd bekend gemaakt dat Electronic Arts de maker van Plants vs. Zombies, Bejeweled en Peggle voor 750 miljoen dollar heeft gekocht. Een bevestiging van het feit dat de markt voor computergames structurele veranderingen doormaakt. Popcap stelt EA in staat zich veel meer te kunnen mengen in de strijd op de explosief groeiende smartphone en social network games markten. Maar Popcap is ook op een andere manier goed bezig, écht goed. Voor de Make-A-Wish Foundation.

De tienjarige Owain Weinert met leukemie had als hartewens een computerspel te mogen maken. Voordat hij daarvoor de kans kreeg bij Popcap, had hij echter al het hele spel uitgewerkt in een Powerpoint-presentatie. Van het verhaal tot de eenheden en de vuurkracht en andere eigenschappen: alles was tot in de puntjes uitgedacht. Het duurde dan ook niet lang voordat Popcap het kon afmaken, en het is nu gratis te downloaden in de App Store. Al is het natuurlijk ook een goed idee om toch een kleine donatie te doen, aan de Make-A-Wish foundation.

Voor de mensen die Popcap niet kennen: het bedrijf had in 2010 een omzet van boven de $100 miljoen, heeft 400 werknemers en heeft met Bejeweled de meest populaire “match 3” game ooit gemaakt. Het spel is meer dan 500 miljoen keer gedownload en er zijn er 75 miljoen van verkocht. Met de klik op voorgaande link riskeer je een bijna zeker verlies aan produktiviteit van ongeveer een half uur!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.