Facebook breidt Places uit… met Foursquare?

Facebook breidt Places uit… met Foursquare?

Facebook Places. Toen het vorig jaar gelanceerd werd waren de verwachtingen hoog. Tot op heden is Places echter nog geen topattractie. Belangrijkste reden is toch wel dat de dienst nogal kaal is. Je kunt (vrienden) inchecken en er verschijnt een checkin op je pagina. Maar daar gaat wellicht verandering in komen. Facebook breidt Places namelijk uit met recommendations. Gedurende de komende dagen krijgen Facebook Page eigenaren een nieuwe box aan de rechterkant van het scherm te zien waar gebruikers aanbevelingen kunnen plaatsen.

Met Places Recommendation biedt Facebook wat meer handvaten voor eigenaren van Places. Eigenaren van Facebook Pages kunnen gebruikers stimuleren om goede aanbevelingen achter te laten en zo zowel hun Place als Page to promoten. Aanbevelingen zijn krachtig omdat het gebruik maakt van het vrienden netwerk die voor de gebruiker vertrouwt is (het WOM verhaal). Zoals bij alle features van Facebook verschijnt een aanbeveling (incl. logo) in de wall van je vrienden.

 

Foursquare?

Aanbevelingen is een feature die ook in Foursquare niet onbekend is (Foursquare Tips). De rol van Foursquare is erg interessant. Sinds vandaag vraagt Facebook aan fans en page owners van Places om duplicates met Foursquare te bevestigen (zie onderstaande afbeelding).

Bij de introductie van Places werd direct bekend gemaakt dat onder andere Foursquare partner was. De rol van Foursquare is tot nu toe nog altijd vaag gebleven. Het lijkt er nu toch op dat er in ieder geval enige integratie (al is het alleen qua data) gaat plaatsvinden.

Via DrinkNectar


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.