Hyves samen met RTL voor Hyves.tv platform

Hyves samen met RTL voor Hyves.tv platform

Vanaf vandaag breidt Hyves het videonetwerk Hyves.tv verder uit met content van RTL. Per maand trekt de tv-sectie van Hyves 2,5 miljoen unieke bezoekers die per maand in totaal vijftig miljoen video’s zoals muziekclips bekijken, aldus Nu.nl vannacht. Waren er eerst alleen YouTube video’s te zien op Hyves.tv, dat aanbod wordt nu dus uitgebreid met GTST afleveringen en RTL Boulevard. RTL is de eerste partner waarmee Hyves in zee gaat. RTL verbreedt hiermee zijn bereik en verdient aan de opbrengsten van de reclame die aan de filmpjes voorafgaat.

De samenwerking met RTL ligt volgens Hyves-oprichter Floris Rost van Tonningen voor de hand. ‘‘Veel RTL-programma’s hebben op Hyves al een grote schare fans. Zo heeft de GTST-Hyves 300.000 aanhangers, X Factor ruim 160.000 en telt RTL Ontbijtnieuws 180.000 vrienden.”

Hyves voert gesprekken met onder meer SBS en de NPO om het aanbod video’s op de sociale tv-site nog verder uit te breiden. Hyves.TV hoopt in de toekomst live-uitzendingen aan het publiek te kunnen voorschotelen en voert momenteel gesprekken over de rechten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Persbericht

  RTL-VIDEOCONTENT BESCHIKBAAR VIA HYVES.TV

  RTL Nederland en Hyves hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waardoor videomateriaal van RTL online beschikbaar komt op Hyves.TV. Het sociale televisieplatform van Hyves wordt vanaf vandaag verrijkt met clips en fragmenten van RTL-programma’s, zoals ‘X-FACTOR’, ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ en het ‘RTL Nieuws’. Hyvers kunnen voortaan de favoriete RTL-video’s van vrienden bekijken en delen. Ook wordt content die alleen online te zien is, zoals de komische serie ‘Gooische Frieten’, ontsloten via Hyves.TV.

  Arno Otto, Managing Director RTL Digital Media: “RTL wil daar zijn waar de consument zich bevindt. Het gebruik van social media in combinatie met televisie neemt een enorme vlucht. Door de integratie van onze kwalitatief hoogwaardige videocontent op Hyves.TV speelt RTL in op deze trend.”

  Yme Bosma van Hyves: “Hyves.TV bereikt nu al bijna 2,5 miljoen unieke kijkers per maand en dit zal door de samenwerking met RTL alleen nog maar toenemen. Door de toevoeging van RTL-content bieden we Hyvers nu kwalitatief hoogwaardige video’s.

  Via Hyves.TV werd eerder al YouTube content ontsloten. In de toekomst zullen nog meer contentleveranciers aan dit sociale TV-platform worden toegevoegd.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.