Erwin Blom (SparkCast 31) - Social media zet de journalistiek op z’n kop

Erwin Blom (SparkCast 31) - Social media zet de journalistiek op z’n kop
, Energize
@klaasweima

Erwin Blom is Twitter goeroe, schrijver van “Handboek Communities” en was digitaal strateeg voor de VPRO. Blom is een oude bekende op Marketingfacts, hij blogt en twittert vanaf het eerste uur. Velen weten dat Blom een paar jaar geleden zijn social media bureau The Crowds oprichtte. Maar er is ook nog genoeg wat we niet van Blom weten. Hoog tijd dus voor een - Engelstalig - interview over Blom’s drijfveren, zijn visie op social journalism en wat hij doet als hij niet online is.

 

Voor Erwin Blom begon zijn kennismaking met internet al zo’n 15 jaar geleden. Dingen uitproberen was onderdeel van de VPRO strategie. Formats ontwikkelen met en niet voor je publiek. Voor de meeste traditionele journalisten is social media nog steeds een onbekend gebied. Erwin geeft zijn mening hoe je effectief verhalen en formats kunt ontwikkelen, waarbij co-creatie centraal staat.

Waar moet je naar kijken als je jouw publiek beter wilt leren kennen? En diensten voor ze wilt ontwikkelen?  Altijd maar op zoek gaan naar die ene innovatie is niet nodig. Soms is het genoeg om iets te gebruiken wat er al is. Maar hoe ga je dan om met de snelheid van de digitale wereld? Hoe vernieuwend kun je als nieuwsmedium nog zijn? Is snelheid niet veel belangrijker geworden dan betrouwbaarheid? In deze SparkCast, kom je te weten hoe social media strateeg Erwin Blom denkt en de toekomst ziet. Wat wordt de trend, wie gaat straks het verschil maken? In het -Engelstalige- gesprek o.a. de volgende onderwerpen: 

1. Hoe nieuwsgierigheid je heel ver kan brengen.
2. De toegevoegde waarde van samenwerken met je publiek.
3. Snelheid v.s. betrouwbaarheid.
4. Hoe zorg je dat je de validiteit van social news controleert.
4. De toekomst van de grote internetreuzen als Google, Apple en facebook.

Alle SparkCast zijn ook te downloaden viaiTunes. Je kunt je daar gratis abonneren voor de podcast feed.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Hey, die foto is van mij. Effe fotocredit toevoegen, in het kader van social (!) media en "de toegevoegde waarde van samenwerken met je publiek". :)

    geplaatst op
  • En dat op je verjaardag, jeroen. Proficiat :) we passen het aan.

    geplaatst op
  • @Jeroen. Sure goed punt de foto was erg toepasselijk genomen in Dauphine zag ik. En laat daar nu net ook het interview zijn opgenomen :-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.