Binnenkort: Advertenties in de Twitter stream

Binnenkort: Advertenties in de Twitter stream

Twitter heeft vandaag op haar blog aangekondigd dat het advertentieplatform Promoted Tweets wordt uitgebreid. Verschenen er eerder al promoted tweets in zoekopdrachten, en promoted trends tussen de trending topics, binnenkort zullen er ook advertenties in de Twitter stream verschijnen. De nieuwe advertenties zullen getoond worden op basis van keywords, zodat ze relevant zijn voor de gebruiker. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld koffiemerken volgt, of wanneer hij mensen volgt die veel over koffie tweeten, zal deze gebruiker in de doelgroep vallen.

In eerste instantie zullen de advertenties alleen via partner HootSuite worden vertoond. Voorlopig zal er nog even flink getest worden. Twitter maakt in de aankondiging met klem duidelijk dat advertenties alleen worden getoond wanneer deze relevant zijn. Als tegenprestatie ontvangt HootSuite een deel van de advertentie-inkomsten.

Promoted Tweets wordt sinds april dit jaar stap voor stap uitgerold. Na promoted tweets, promoted trends verscheen eind september nog promoted accounts, waarbij Twitter accounts van adverteerders tussen de “Suggestions for you” verschijnen.

Deze aankondiging gaat echter veel verder. Tot voor kort waren de advertenties makkelijk te negeren. Doordat de advertenties daadwerkelijk in de Twitter stream verschijnen, dringen ze in een veel grotere mate de persoonlijke Twitter ervaring binnen. Dit kan enerzijds zorgen voor een sterke groei van inkomsten, maar tegelijkertijd voor irritaties bij de gebruikers.

Voor de lancering van de nieuwe promoted tweets heeft Twitter al een aantal partners gestrikt, aldus Ad Age.  Onder andere Red Bull, Starbucks en Virgin zouden van de partij zijn.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.