• Mobile
    wordt gesponsord door

#picnic10: Charles Leadbeater over verdienmodellen en innovatie (video)

#picnic10: Charles Leadbeater over verdienmodellen en innovatie (video)

Woensdag werd hij beroofd, en vandaag stond hij gelukkig toch op Picnic: Charles Leadbeater, bekend van het boek “We think”. Gelukkig zat er nog veel van zijn back-up (ook zijn laptop was kennelijk gejat) in the cloud, en daar ging zijn verhaal ook over: Cloud Culture. Wie er vertrouwen heeft in de toekomst, wie is er optimistisch, wilde Leadbeater van de zaal weten. De meerderheid van de handen ging omhoog, het Picnic-publiek lijkt goed geluimd maar is natuurlijk cultureel naïef, denkt Leadbeater. Leadbeater hieronder in de integrale video over verschillende typen van innovatie (disruptive, sustaining, transforming). Leadbeater: “Als je verbetert wat je hebt, kan het zijn dat je gehinderd wordt door wat je al hebt. Dat is een van de dilemma’s voor organisaties.”

Wie de tijd heeft om de hele video (34 minuten) te kijken: doen. Een interessante man, met boeiende inzichten denk ik. Leadbeater heeft onlangs bij Counterpoint, dat is een Britse overheidsdenktank, “Cloud Culture” gepubliceerd, dat boek werd op Picnic uitgedeeld. Meer over dat boek vind je op de website van Counterpoint. Als je zegt: dat boek (Creative Commons) wil ik direct hebben moet je klikken op deze pdf link.

 

In de omschrijving van het programma op Picnic:

“…building communities of collaboration around shared interests and ideas… requires very different kinds of leadership and organisation .... Leading international cultural relations in the era of ubiquitous participation, connection and collaboration will require different skills and resources”.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.