Google speelt spelletjes

Google speelt spelletjes
, Gamious
@Gamious

Facebook is erg groot. Zo groot dat Google er natuurlijk nerveus van wordt. Eerdere pogingen van Google om iets op social networking gebied te doen benaderen bij lange na niet het succes van Facebook. Zelfs in India -waar Google wel succes had met Orkut- zijn ze ingehaald door Facebook. Daarnaast blijkt Google Buzz voor de consument niets extra´s te kunnen brengen bovenop het bestaande aanbod. Dus nu is het tijd voor poging drie: Google me, en daarmee speelt Google hoog spel, of liever: spelletjes, veel spelletjes.

Google games lijken het fundament, de lijm en de brandstof tegelijk te moeten gaan worden van Google’s nieuwe poging op de social network markt. Ingezet met de aankoop van social network game maker Slide afgelopen woensdag, maar al eerder met een “geheime” investering in Zynga, in Juli. Voor Slide werd ongeveer $228 miljoen neergeteld, de investering in Zynga bedraagt tussen de $100 en $200 miljoen.

Is het gek dat Google nu sterk inzet op games om hun sociale netwerk ambities waar te maken? Natuurlijk niet; we weten immers dat het spelen van spelletjes leuk is (en een stuk makkelijker uit te leggen dan Google Wave). Bijna niets socialer dan spelletjes spelen, vooral als je dat met bekenden kunt doen, een perfecte match met een sociaal netwerk. Als je niet echt voor deze ‘zachte’ uitleg vatbaar bent, dan kun je natuurlijk ook naar de harde cijfers kijken. Want die cijfers zijn indrukwekkend. Voor de liefhebbers van de MAU’s en de DAU’s (monthly and daily active users): dagelijkse updates.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.