Marketingfacts Powertalks 6: Online video (Remco Bron - Yubby.com)

Marketingfacts Powertalks 6: Online video (Remco Bron - Yubby.com)

Dat online video steeds dominanter wordt is bekend. Maar als je de cijfers bekijkt kun je niet anders doen dan even slikken: per minuut wordt er 24 uur video geüpload op YouTube. Dat betekent, dat er op YouTube in 60 dagen net zoveel video wordt geüpload dan 3 TV kanalen in 60 jaar uitzenden. En dat is de huidige stand van zaken. Kijken we naar de nabije toekomst dan bestaat 90% van het online dataverkeer uit video, dat is zo’n 2/3 zettabyte. Wattebyte? Zettabyte, ja, da’s veel. Heel veel. Om te weten hoeveel, kijk dan naar de presentatie van Remco Bron, één van de Powertalks tijdens de Nationale Marketingdag, en je weet waar het de komende jaren met online video heen gaat. Kort na zijn presentatie hadden wij een interview met Bron.

Presentatie Remco Bron


Interview Remco Bron


Slides Remco BronGeplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

 • @Remco: Met regelmaat zie ik bovenstaande presentatie verschijnen. Helaas zijn veel gegevens sterk verouderd, met name de sheet over het bereik van de Nederlandse Online Video Markt. Zo ligt het bereik van Uitzendinggemist.nl inmiddels op 20% i.p.v 10,6%. Daarnaast mis ik veel grote online spelers zoals RTL, SBS en Videostrip. Wellicht handig om deze sheet eens aan te passen zodat in de toekomst de juiste gegevens worden gecommuniceerd. Mocht je informatie nodig hebben, be my guest!

  Alvast dank daarvoor!

  geplaatst op
 • Deze mail is uiteraard bedoeld voor @remcobron en niet @remco ;-)

  geplaatst op
 • @Bas de Kok: Voor onafhankelijke cijfers van het bereik van video websites in Nederland hou ik me zeker aanbevolen. De meest recente die ik kon vinden waren idd van nov 09 (via Emerce).

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.