Bas Blikt: Universele bril 3D-tv, Ubuntu versie 10 en de commerciële waarde van Foursquare

Bas Blikt: Universele bril 3D-tv, Ubuntu versie 10 en de commerciële waarde van Foursquare

Wekelijks een overzicht van opmerkelijke innovaties, start-ups en creatieve uitingen op Idealize. Deze week: drie designersideeën die het bederven van voedsel voorkomen, besturingssysteem Ubuntu, Starbucks-badges op Foursquare en een universele 3D-bril.

Als we in de toekomst ‘s ochtends gaan ontbijten, dan zouden we ons niet meer hoeven zorgen te maken of we nog vers beleg in de koelkast hebben liggen. Diverse designers houden zich momenteel bezig met het bedenken van ideeën om ons op tijd te attenderen op het bederven van eten. Ten eerste een apparaat dat je kunt vastplakken aan je ijskast en de streepjescodes van je supermarktartikelen kan inlezen en registreren. Ten tweede een streepjescode die vervaagt naarmate de artikelen hun mate van houdbaarheid verliezen. Ten slotte: een koelkast waar je goed het overzicht over hebt door functionaliteiten waarmee je de deur doorzichtig kan maken en de inhoud 360 graden kan laten draaien.

Ubuntu
Eenmaal klaar met ontbijten, starten we onze (tablet)-pc op. Op welk besturingssysteem laten we die draaien? Waarschijnlijk op Windows of Snow Leopard, maar er zijn genoeg alternatieven. Waaronder Ubuntu, een gratis programma waar Idealize-Thinkstyler Blauw een artikel over schreef. “Is Ubuntu nieuw? Nee! Ubuntu is er al sinds 2004. Waarom bespreek ik Ubuntu dan nu? Nou, omdat er een nieuwe versie aan zit te komen (versie 10 op 29 april) en er inmiddels zoveel handigheidjes beschikbaar zijn die het gratis Operating system de moeite waard maken.”

Starbucks-badge
Gedurende de dag drinken we, zoals dat hoort bij werknemers, koffie. Buiten kantoor wellicht het liefst bij Starbucks: sinds kort looft de Amerikaanse koffieketen namelijk beloningen uit aan zogenaamde barista’s: mensen die frequent een koffiebar bezoeken. Consumenten die vijfmaal via Foursquare, een op locatie gebaseerde variant van microblog Twitter, inchecken bij één van de Starbucks-vestigingen, krijgen een virtuele badge uitgedeeld. De actie onderstreept andermaal de toenemende commerciële waarde van location-based services.


Universele 3D-bril
Aan het eind van de dag gaan we thuis op de bank liggen en kijken we naar een 3D-film. XpanD, een Philips-leverancier, heeft een 3D-bril ontwikkeld die met bijna alle merken 3D-televisies zou moeten werken. XpanD zou met de universele 3d-bril een belangrijk kritiekpunt op de aankomende 3d-tv’s wegnemen.

 

De 3d-brillen die elektronicafabrikanten, al dan niet als extraatje, leveren bij hun tv’s, werken namelijk alleen met 3d-tv’s van dat bepaalde merk.

 


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 7 reacties op dit artikel

 • De 3D-bril wordt op dit moment al gebruikt bij Dok6 in Panningen. Is dit bij alle bioscopen al het geval? Dit zou dus de bril zijn die ik thuis moet gaan gebruiken in een paar jaar?

  geplaatst op
 • Vreemd? Starbucks wil dus eigenhandig de betekenis van het woord Barista veranderen?

  (uit wikipedia:)
  "Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino. "

  geplaatst op
 • @ Erik... Goed punt, Starbucks devalueert de titel 'barista' een beetje. Wat dat betreft begrijpt Douwe Egberts het beter: http://www.de.nl/DEKOFFIECAFE/Pages/OokBaristaworden.aspx

  geplaatst op
 • De video's en de informatie die hier zijn erg interessant in mijn opinie. Het herinnerde me dat ik nodig om mijn koelkast vast te stellen, en kopen de george foreman grill omdat ik gewoon behoefte aan een nieuwe grill. Ik hoop dat ik meer goede video's te vinden op deze website.

  geplaatst op
 • I like your blog, currently we are looking for a part time article writer would you be interested?

  devis assurance auto moto

  geplaatst op
 • Ik ben ook gebruikt om koffie te drinken, maar heb ik de neiging om het te drinken zonder suiker. Aan de andere kant, ik doe graag pannenkoeken eten met suiker, en vooral als ik een griddler of gewoon een normale pan maken, aangezien ik al veel ervaring bij het koken pannenkoeken met een bakplaat. Ik heb genoten van het lezen van dit artikel en het bekijken van de video's, zodat goede baan.

  geplaatst op
 • Really very good information web page

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.