Homepage take-over Google Chrome op Nu.nl

Homepage take-over Google Chrome op Nu.nl

Het logo van Google Chrome komt vandaag op de homepage van Nu.nl van onderaan de pagina naar boven gerold. Het is ongeveer een take-over, met een skyscraper aan de zijkant en een leaderboard bovenaan, allemaal dynamisch (het proces wordt in gang gezet door een koe die de hendel overhaalt) en verwijzend naar de landingspagina waar je Chrome kunt downloaden. In deze discussie op Marketingfacts aangejaagd door Ralph Bom (’Rondvraag: Waarom adverteert Google zich suf om Chrome te promoten?’) kwam al naar voren dat er hier en daar in de markt (60 reacties) wel wat vraagtekens waren over de offline marketingacties van Google. Hieronder een screendump van de advertentie:

Ik ben zeer benieuwd naar de effectiviteit van dit type campagnes. Wellicht dat we via Sanoma Digital wat cijfers en stats los kunnen krijgen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Ik snap de symboliek misschien nog niet zo goed, zijn wij de koeien?

  geplaatst op
 • Een snelle browser voor iedereen, ook voor koeien :-)

  geplaatst op
 • Wanneer je nu.nl bekijkt in Google Chrome veschijnt de take-over gelukkig niet ;-). Verder wekken homepage take-over mijns inziens vooral irritatie op.

  geplaatst op
 • Ik kwam er in Italie ook één tegen: http://www.corriere.it/

  geplaatst op
 • Stop toch eens met die Chrome browser door mn strot te douwen! Word doodziek dat Google ineens overal is! Ik blijf lekker bij Firefox! :-D

  geplaatst op
 • Ik denk dat Google ons als groepskoeien ziet... :D

  geplaatst op
 • Ik begrijp helemaal niks van deze campagne voor Chrome van Google. Ik vind Chrome een zeer goede browser, daar niet van, maar ik denk dat deze campagnes nauwelijks effect hebben. Van het ook helemaal niet des Googles.

  geplaatst op
 • @Robert, de groei van Chrome de afgelopen maanden gezien? Zijn nu goed voor 5.2% (feb '10).

  "de browser moest in september 2010 5 procent van de browsermarkt in handen hebben. In september 2011 moet dit 10 procent zijn. Als Chrome in dit tempo doorgroeit, zal het tweede doel in november dit jaar worden bereikt, tien maanden voor de deadline."

  http://webwereld.nl/nieuws/65036/chrome-wint-weer-ten-koste-van-firefox-en-ie.html

  En nu weer terug in je mand.

  geplaatst op
 • @Jordan; reageer a.j.b rationeel i.p.v. dit soort semi-grappige afsluiters.
  Mijn punt is of die stijging van het marktaandeel te danken is aan die campagnes. Met andere woorden hadden ze zonder deze campagnes dat ook niet bereikt.

  geplaatst op
 • @Robert/Jordan: Rustig. We hebben Google gevraagd naar de hoeveelheid effort en centjes die er in de offline campagne voor Chrome gaan. Daar willen ze niets over zeggen, wat niet helemaal onlogisch is. Het heeft in ieder geval, dat heeft Bas van den Beld ook in het gelinkte discussiestuk van Ralph Bom gezegd, te maken met de keuze voor de default browser die op Windows machine niet meer standaard Explorer mag zijn, dacht ik.

  geplaatst op
 • Topactie. Imo zijn takeovers die snel en gericht de uting overspoelen nog de enige 'echt' werkende banenruitingen anno 2010. Wat ik wel mis (oje kritische noot) zijn de echte USP's van Chrome; waarom zou ik van FF of IE naar Chrome over moeten stappen?

  De bannerblocker in Chrome blockt deze (javascript) layerbanner trouwens. Zo lijkt het.

  geplaatst op
 • Jammer dat het Google fanboyism steeds meer de overhand krijgt. Ik snap echt niet waarom er zoveel mensen over willen stappen van een browser die goed en stabiel werkt naar een Google product dat voortdurend crasht en zelfs Google websites niet altijd helemaal correct weergeeft?

  geplaatst op
 • Ik vond dat ad)) Thogh het niet me helpen om een professioneel gebruik van Google Chrome te worden. Dus ik zou er veel beter in plaats waardeer een zodanige Google Chrome tutorial. Maar het was grappig, eigenlijk. Ik weet zeker dat veel mensen vonden het ook.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.