• Mobile
  wordt gesponsord door

Beleef de Lente 2010 van start: nu ook te volgen op de iPhone

Beleef de Lente 2010 van start: nu ook te volgen op de iPhone

Dat het einde van de koude winter nabij is blijkt wel uit het feit dat Vogelbescherming Nederland haar jaarlijkse ‘Beleef de Lente’ campagne is gestart. Al vier jaar voert Vogelbescherming Nederland met steeds meer succes de campagne Beleef de Lente. Vier maanden lang, van maart tot en met juni 2010, kunnen geïnteresseerden het broeden van diverse vogels live via een webcam volgen op de website www.beleefdelente.nl.  Via de webcam zijn acht vogels live te bewonderen, waaronder de oehoe, de grootste uil van Europa. Mobillion, het bedrijf waar ik werk, verzorgt het concept- en de complete technische ontwikkeling van de campagne. Dit jaar hebben we de website nieuw vormgegeven en zijn de verschillende vogels voor het eerst live te volgen op de iPhone. Daarnaast hebben we de Hyves widgets met videoclips uitgebreid en zijn updates over de campagne via Twitter te volgen. Voor de streaming van video’s wordt het Uvid videoplatform ingezet.

Beleef de Lente is het grootste vogel-webcamproject ter wereld en trok in 2009 meer dan 900.000 bezoekers (zie meer statistieken).

Projecten sponsoren

Het doel van de Beleef de Lente-campagne van Vogelbescherming Nederland is vogels dichtbij mensen te brengen en begrip en betrokkenheid bij het beschermen van vogels te creëren. Bezoekers van de site wisselen waarnemingen, vragen en belevenissen uit en chatten direct over wat ze zien. Per vogelsoort wordt een logboek bijgehouden door een expert, wordt door de bezoekers onderzoek gedaan, en worden dagelijks door vrijwilligers gemaakte videoclips geplaatst. Daarnaast kunnen bezoekers per vogelsoort een project sponsoren, zoals zenderonderzoek voor de oehoe of 10m2 leefgebied voor de ooievaar.

Widget voor Hyves

Vorig jaar was de Hyves-widget, waarmee vogelliefhebbers hun favoriete videoclips op hun Hyves-pagina konden plaatsen, een groot succes. Zo’n 7600 keer werd de widget op verschillende Hyves-pagina’s geplaatst. Dit jaar is de videoclip dynamisch, zodat het mogelijk is te schakelen tussen hoogtepunten van de verschillende vogels.

Met de uitbreiding van de videomogelijkheden en het beschikbaar maken van de campagne voor iPhone-gebruikers hebben we er alle vertrouwen in dat ook dit jaar weer een succes wordt.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Met gepaste trots kan ik melden dat sinds 1 april de content van BeleefdeLente.nl in een widget ook beschikbaar is gekomen op de lokale nieuwssites van de Koninklijke BDU.

  geplaatst op
 • Staat er ook ergens een webcam in de buurt van Arnhem en zo ja, kunnen we daar ook een widget voor krijgen op Arnhem Direct?

  geplaatst op
 • @Vincent

  Leuk dat BDU de actie ook promoot!

  @Marco

  De locaties van de nestkasten zijn niet bekend gemaakt, mbt verschillende overwegingen. Voor Arnhem Direct zouden we ook eens kunnen kijken naar een dedicated "Arnhem webcam"project.

  geplaatst op
 • @Kasper zou top zijn!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.