True Tuesdays: Frackers vanuit Silicon Valley

True Tuesdays: Frackers vanuit Silicon Valley

Aanstaande dinsdag start een nieuwe webserie, getiteld True Tuesdays. In deze videoreeks wordt geprobeerd een antwoord te geven op de eeuwige vraag: waar gaat het heen? Google, Yahoo, eBay, Facebook, Twitter; vrijwel alle toonaangevende internetbedrijven zijn gevestigd in San Francisco en het iets zuidelijker gelegen Silicon Valley. In True Tuesdays gaat Michiel Frackers op bezoek bij toonaangevende ondernemers, investeerders en denkers uit de internetwereld. Thema’s die aan bod komen zijn ondermeer geld, muziek, real time search, social media, (auteurs)recht en marketing. In de eerste aflevering van dinsdag 2 februari, vertelt Silicon Valley’s meest succesvolle Nederlander, Janpieter Scheerder, over de reden dat Silicon Valley zo succesvol is:

‘Amerikanen durven producten te maken die nog lang niet af zijn.’ Scheerder was jarenlang softwarebaas bij Sun Microsystems en investeerde onder andere in het softwarebedrijf VMware, dat voor $600 miljoen werd verkocht aan EMC. Tegen de zin van Scheerder, die de waarde van VMware veel hoger inschatte. Hij bleek gelijk te hebben, want EMC bracht VMware naar de beurs en het bedrijf is inmiddels bijna $20 miljard waard.

Vanaf 2 februari elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays. Gepresenteerd door Michiel Frackers, ondermeer mede-oprichter van Planet Internet en 925 en aandeelhouder in Flabber.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ben benieuwd naar de filmpjes!!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.