One frame of fame in videoclip C-Mon & Kypski

One frame of fame in videoclip C-Mon & Kypski


“Simpel en ingenieus”, zo omschrijft NOS Journaal op 3 het idee van de Utrechtste muzikanten C-Mon & Kypski om via de site Oneframeoffame.com hun fans de mogelijkheid te geven te figureren in de videoclip bij het nummer ‘More is Less’. De band hoopt in de voetsporen te treden van onder andere Kraak & Smaak, OK Go, Sour, Oren Lavie, So Called, Roche Limit, Naive New Beaters en Justice, die met spraakmakende en innovatieve videoclips internationale bekendheid en miljoenen kijkers verwierven.

Het idee voor de clip van Jonathan Puckey en Roel Wouters is gebaseerd op een experiment van Puckey begin 2009. Op basis van dat idee is een pitch gedaan voor Basement Jaxx. Dit bleek uiteindelijk te ingewikkeld waarna voor C-mon & Kypski de huidige versie is ontstaan, zo weet 3voor12 te melden.

In een telefonische reactie laat producent Vincent Lindeboom tegen NRC Next weten dat nadat de site maandag j.l. live was gegaan “Het meteen boven verwachting goed ging”. Stond het aantal inzendingen na maandagnacht nog op 200, dinsdagmiddag was dat aantal fors gestegen naar ruim 1500. De teller staat momenteel op ruim 3000 inzendingen.

Alle geüploade beelden worden doorgestuurd naar Amazon’s Mechanical Turk en na screening en een check van de regisseur geïntegreerd in de interactieve clip, die elk uur wordt geüpdate. Na succesvol de snapshot geüpload te hebben, krijgen deelnemers de mogelijkheid de video met eigen snapshot (via een unieke url) te sturen naar vrienden, te embedden of te delen via Twitter, Hyves of Facebook. Helaas moeten C-Mon & Kypski een aantal fans teleurstellen. Er is slechts plaats voor 1398 foto’s in de uiteindelijke clip.

Andere bekende succesvolle voorbeelden van collaboratieve video’s, zijn Nike’s Joga Bonito, Google’s Gmail video, Eternal Moonwalk, Tel est ton coeur, YouTube Symphony Orchestra, Skype Laughter Chain, Greenpeace message in a bottle, BT Fon’s The Biggest Mexican Wave, The Message 2008 en 2009 en YouTube smiles.


Geplaatst in

Delen



Er zijn 6 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.