Flickr voegt people tagging toe en wordt social als Facebook

Flickr voegt people tagging toe en wordt social als Facebook
{title}

Fotodienst Flickr heeft, net als Facebook, people tagging toegevoegd op de site. Het aantal foto’s op Flickr moge dan een fractie zijn van het aantal foto’s aanwezig is op Facebook, volgens TechCrunch is het people taggen op Flickr beter. Verder is het een mooie ‘incentive’ om meer mensen uit te nodigen in je contact list.

{title}Ok, op Facebook heb je natuurlijk meer contacten dan op Flickr. Facebook zal qua aantal foto’s en aantal ‘friendtags’ nog wel even voorop blijven lopen. Dat is ook niet erg. Want Flickr heeft nu wel de tool ingesteld die het community gevoel aan gaat jagen. Het wordt interessanter om mensen toe te voegen aan je contacten, en om meer te gaan delen.

Ik heb het net zelf even uitgeprobeerd, en het werkt geweldig. Op de foto hier links, zie je Luuk Ros, de hoofdredacteur van MarketingTribune. Met twee klikken heb ik hem getagd op deze foto, die ik overigens in Berlijn heb genomen tijdens CreativeBerlin2009 (zie ook dit verslag: ‘Creative Berlin 2009: Zo was het’).

Niet iedereen vindt het even geweldig om getagd te worden op foto’s (met de hoofdredacteur van MT heb ik niets overlegd, da’s een publiek figuur). Je kunt heel gemakkelijk opt-outen en dat betekent dan ook, dat niemand je meer kan taggen. Je kunt instellen wie jou mag taggen en je kunt instellen wie in jouw foto’s de mogelijkheid tot taggen mag hebben. Goed geregeld.

MG Siegler schrijft op TechCrunch:

“Users have long been working around Flickr’s lag of people photo tagging by doing it manually in the tag section of pictures. Now it’s getting a whole lot better. Undoubtedly, some users will hate this feature, but they can opt-out entirely from being tagged. When you’re tagged in a photo, it will show up in your recent activity stream. And Flickr has revamped users’ profiles to show pictures you’re tagged in.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.