Twitter: The place to be voor een pr-stunt

Twitter: The place to be voor een pr-stunt

{title}PR-medewerkers zetten Twitter steeds vaker in om de boodschap van hun klant of bedrijf onder de aandacht te brengen van hun schaarse volgelingen. Er zijn echter nog een aantal extra leuke mogelijkheden die te vaak onbenut blijven. Je kunt natuurlijk hopen dat je bericht gelezen wordt door je volgelingen en dat een enkeling het ook een Re-tweet waard vindt. Maar waarom zou je het allemaal op eigen kracht doen?

Net als bij vele Nederlandse Twitteraars staat Maxime Verhagen bij mij in de lijst op twitter. Door alle publiciteit om zijn persoon, heb ik hem een keer toegevoegd en ben ik daarna vergeten hem te verwijderen.Hij valt ook niet echt op tussen de vele automatische nieuwsfeeds op Twitter die je overstelpen met tweets, dus je denkt er ook niet aan.

Totdat ik onlangs een leuke Tweet voorbij zag komen van Verhagen. Hij kwam te laat op een vergadering doordat hij door een aantal kaasboeren werd tegengehouden. Verhagen kon het niet laten om een stukje mee te snoepen en heeft dat zelfs digitaal vast laten leggen. Gemiste kans voor dit kaas-promotieteam want niemand weet nu wie ze zijn. De afbeelding is nu meer dan 1.000 keer bekeken; Maxime Verhagen heeft ruim 20.000 volgelingen. Mijn tip voor pr-bureaus en marketeers die een nieuw product onder de aandacht willen brengen: wacht Maxime Verhagen op, overstelp hem met je product, zorg dat je merknaam duidelijk in beeld is en laat Verhagen het, desnoods onder dwang, op Twitter zetten. Je bereikt in één keer 20.000 mensen.

Als de volgelingen van Maxime Verhagen niet tot jouw doelgroep behoren, kun je het ook proberen bij een aantal andere BT’ers (bekende twitteraars). Er lopen in Nederland veel twitteraars rond die een heel arsenaal aan volgelingen hebben.

Zo heeft Paul de Leeuw ook een redelijk aantal volgers, maar zal hij minder snel over te halen zijn. Denk goed na welke BN’er goed bij jouw merk zou passen en volg deze op Twitter. De meeste BN’ers vinden het heerlijk om altijd te vertellen waar ze zijn of waar ze naartoe onderweg zijn. Het moet dus niet al te moeilijk zijn om ze te onderscheppen. Succes verzekerd.


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Beste Jan Willem,

  Leuk verhaal. Je noemt BN'ers, heb je voorbeelden van organisaties die Twitter succesvol voor een PR-stunt hebben gebruikt?

  geplaatst op
 • tis wachten op maurice de hond die via twitter gaat aanbevelen welke stroom we moeten gebruiken...

  geplaatst op
 • Las deze tip net op een andere blog...
  http://www.howtousetwitterformarketingandpr.com/

  Beetje flauw, wel grappig :-)

  geplaatst op
 • Dus eigenlijk stel je voor om BN-ers in te zetten voor een media campagne? Geweldig, geniaal, dat had nog niemand bedacht...

  Vergeef me de cynische toon, maar ik vind dat dit topic aangeeft dat sommigen alleen de nieuwe "hypes" kunnen zien.

  geplaatst op
 • @martijn. De post is eigenlijk cynisch bedoeld. Dat komt dus niet echt over :)

  geplaatst op
 • Ik vind het mooi geschreven! We weten natuurlijk allemaal dat Twitter hier juist niet geschikt voor is :)

  geplaatst op
 • ow...uhm dan had ik dat inderdaad even gemist. Maar zoals je merkt, sluit ik me helemaal bij je aan :)

  Overigens vind ik Twitter wel een goed medium voor personal branding en het toegankelijker maken van bepaalde personen.

  Als ik zie wat Twitter betekent voor nieuwsvergaring bij het wielrennen, dan heeft het absoluut waarde. Altijd al willen weten of de Raboploeg een kok meeneemt naar de Vuelta? Vraag het Koos Moerenhout en hij vertelt het via Twitter. Benieuwd of Gesink nog opstapt na zijn valpartij, lees het op zijn twitter.

  geplaatst op
 • Ook handig voor de ontwikkelaars onder ons: hier een paar eenvoudige scripts om je berichten snel op Twitter te krijgen

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.