Boekrecensie: Never use White Type on a Black Background

Boekrecensie: Never use White Type on a Black Background
,
@mijkepost

{title}Never Use White Type on a Black Background (zie ook deze recensie van Patrick Petersen en dit bericht op MT) lijkt op een reeks freecards met citaten van de grootheden der aarde. Je kunt het ook open deuren noemen, die citaten. Maar het is wel een leuk cadeautje en het is ook een aardig overzicht van tegelwijsheden in de ontwerpwereld en daarbuiten. Naast de titel vinden we onder andere Kiss (Keep It Simple, Stupid), Dress to impress, Kill your darlings en Less is more.

Een auteur of samensteller stelt zich niet uitvoerig aan ons voor, maar laat zich wel uit het colofon halen: Anneloes van Gaalen. Deze ‘writer, editor, curator, producer and all-round creative’ laat op haar site paperdollwriting.com zien waar ze allemaal mee bezig is. Van haar treffen we dus niet zoiets aan dat lijkt op beweegredenen of uitleg over de logica of ordening in het boekje, behalve dan een korte introduction. Zijn deze gezegden wijsheid en inspiratie of beperkende regels en dogma’s?, stelt zij daar.

Achterin het boek staat een index met zoektermen als copycats, god en gay, al kun je je afvragen wie daar op zoekt. Daarnaast is er nog een index op naam van degenen die de uitspraken deden (Coco Chanel, Leo Burnett, T.S. Eliot en Oscar Wilde). De illu-straties maken het boekje bijna nog het meeste waard. Een bonte reeks van kunstenaars illustreert elk van de 51 ‘ridiculous design rules’. Bronnen staan achterin, maar een motivatie voor de keuze ontbreekt, evenals de link met de oneliner. NUWToaBB voegt weinig toe, maar is gewoon leuk om te hebben of te geven.  (MP)

Never Use White Type on a Black Background
Bis Publishers 2009
160 pagina’s
ISBN 9789063692070


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.