Nieuwe ‘open overheid’ met HackdeOverheid.nl

Nieuwe ‘open overheid’ met HackdeOverheid.nl

{title}‘Ben je een geek, coder, developer, programmeur en vind je dat de overheid beter kan? Ben je een ambtenaar en loop je al tijden met een idee, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Hack de overheid en help met het verbeteren van politieke transparantie en overheidsdiensten.’

Dat is het doel van de bijeenkomst op 13 juni georganiseerd door HackdeOverheid.nl. Initiatiefnemers James Burke, Lex Slaghuis, Vincent Lindeboom en Edial Dekker zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan een plek waar je gemakkelijk kunt leren een prototype of ‘mashup’ te maken rond overheidsdienstverlening. Ambtenaren, ontwikkelaars moeten samen in een dialoog komen rond technologische innovatie en maatschappelijke verandering. HackdeOverheid vindt plaats op 13 juni van 10.00-18.00 in Amsterdam. Zie ook dit artikel van Erwin Blom. Uit het persbericht:

“HackdeOverheid heeft twee tracks. Tijdens de eerste track kunnen ambtenaren en ontwikkelaars samen prototypes. De beste protoypes maken kans op prijzen. In de tweede track bepalen de deelnemers de onderwerpen zelf.  Van gebruik van social media bij overheidsdiensten tot en met open data, politieke transparentie en de toekomst van overheidsdiensten.”

HackdeOverheid vindt plaats op 13 juni van 10.00-18.00 in het voormalige Volkskrant Gebouw (Wibautstraat 150, Amsterdam). Aansluitend is er een borrel. Plaatsen zijn beperkt en aanmelden kan via: http://www.hackdeoverheid.nl. Entree en lunch zijn gratis.

Formeel zijn er nog geen verbintenissen met overheden, maar de gesprekken zijn gaande. Edial Dekker meldt via e-mail dat hij verwacht enige financiële steun te krijgen in de toekomst voor dit initiatief. Eerst maar eens kijken wat er 13 juni ontstaat…


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.