Weekoverzicht Webanalisten (44): Exclusief video interview met Conversion Rate Experts

Weekoverzicht Webanalisten (44): Exclusief video interview met Conversion Rate Experts

Webanalisten zoeken websiteWekelijks geeft Webanalisten.nl hier op Marketingfacts.nl een samenvatting van het belangrijkste nieuws op haar website. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting van belangrijkste artikelen blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

  • Exclusief video interview met de Conversion Rate Experts
  • Maak social media inspanningen meetbaar
  • Tabs in productpagina’s voor meer conversies

Exclusief video interview met de Conversion Rate Experts

Vorige week vond in de Rai te Amsterdam de A4Uexpo plaats. Dit geslaagde en door heel Europe druk bezochte evenement voor de afilliate markt kende veel interessante sessies over onder anders zoekmachine optimalisatie, webanalytics en conversie optimalisatie. Nadat Ton Wesseling zelf een presentatie haf gegeven over de koppeling van internetstrategie en bezoekersdoelen aan meten en verbeteren pakte hij zijn videocamera en was hij op zoek gegaan naar mede vakidioten. Die vond hij in Dr. Karl Blanks en Ben Jesson, oprichters van Conversion Rate Experts uit de UK. Bekijk het interview dat Ton met deze heren had.

Maak social media inspanningen meetbaar

Egan van Doorn kwam een interessante presentatie tegen over social media metrics ‘Measuring the unmeasurable’ waar hij op webanalisten.nl een artikel over heeft geschreven.

Yongfook CEO van Egg.co gaf deze presentatie op Blogout ’09 in Singapore. Hij gaat in op de vraag waarom social media een reputatie heeft om zo moeilijk meetbaar te zijn maar laat ook voorbeelden zien van bedrijven die de inzet van de social marketing wel meetbaar beoordelen. Lees in dit artikel een samenvatting van zijn betoog.

Tabs in productpagina’s voor meer conversies

De productpagina’s zijn essentieel binnen de salesfunnel van e-commerce sites. Een bezoeker die op productpagina’s terecht komt weet vaak vrij goed wat hij zoekt. Een juiste indeling van de informatie op deze pagina’s kan dan ook het verschil maken in conversies.

Wanneer de productinformatie onduidelijk of onoverzichtelijk is weergegeven zal dit de conversie ratio niet ten goede komen. Wanneer er veel (technische) informatie over producten moet worden weergegeven op één pagina kan een tab navigatie de informatie beter inzichtelijk maken voor potentiële kopers en tot meer conversies leiden. Martijn van Vreeden zet de voor en nadelen van tabbladen op een rij en geeft advies over het gebruik van tabs.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.