The Next Web Rising Sun Startup Rally: 19 startups

The Next Web Rising Sun Startup Rally: 19 startups

{title}Tijdens The Next Web, volgende week donderdag en vrijdag, mogen 24 startups zich in 5 minuten tijd aan het grote publiek presenteren tijdens ‘The Next Web Rising Sun Startup Rally’. De jury maakte begin deze week de 19 startups bekend die het tot nu toe gehaald hebben tot de main stage.

Van de 19 finalisten komen er 6 uit Nederland,  wat een aardige score is. Mobypicture zit er niet bij, IRL Connect wel (wonnen beide Red Herring in Berlijn). De jury koos de volgende 19 start ups: YellowBird, Contextured, Prezi, E,Aroxo, Silentale, Klomptek, ShoutEm, Quick TV, Mimic Media, Yourtour,plista, Yunoo, Mendeley, Huddle.net, IRL Connect, Visibuild, tarpipe enCoTweet. De jury bestaat uit de volgende experts:

 • Adeo Ressi, Founding Member van TheFunded.com
 • Stewart Townsend, manager startup en emerging markets EMEA, SUN Microsystems
 • Barend van de Brande, Big Bang Ventures
 • Werner Vogels, CTO Amazon.com
 • Robin Wauters, redacteur TechCrunch, organisator Plugg

Wie nog naar The Next Web wil, dat kan. Via deze link (Marketingfacts is mediapartner) kun je 20 procent korting krijgen op de entreeprijs!


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • 6 van de 19 uit Nederland. Dat is een hele redelijke score. Ik mist alleen qash!

  geplaatst op
 • Waarom is het zo bijzonder om je als start-up te presenteren op dit soort events? De gehele focus van zo'n start-up ligt nu op een eenmalig iets, dus zonde van de schaarse tijd en nog schaarsere middelen, waarbij m.i. de focus beter kan liggen op de langere termijn inzet. Beter 10 keer een tikje van 1 ons, dan een knal van een kilo is een oude marketing wijsheid. Of is die "te oud"?

  geplaatst op
 • Volgens mij creeert zo'n event wel momentum voor een lancering Ronald. Maar je hebt gelijk, daarmee ben je er nog niet. Ik vraag me wel eens af hoe het gaat met een aantal van die startups die ooit zijn gelanceerd op een event als TNW

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.