NU.nl start Dnews.de in Duitsland

NU.nl start Dnews.de in Duitsland

{title}Nieuwssite Nu.nl is deze week van start gegaan met een Duitse variant Dnews.de. Onder leiding van hoofdredacteur Antje Winter (voormalig hoofdredacteur Duitslandweb.nl), ziet ilse media kansen om dit format internationaal uit te rollen.
De redactie van Dnews.de is gevestigd in het pand van ilse media in Amsterdam.

Joris van Lierop, uitgever NU.nl:

“NU.nl is de afgelopen 10 jaar met 4,1 miljoen unieke bezoekers per maand uitgegroeid tot de grootste nieuwssite van Nederland. De ervaring die we in Nederland hebben opgedaan zetten we nu in om het NU.nl format ook in Duitsland te introduceren. We hebben een enthousiast team dat er hard aan werkt om met Dnews.de ook voor de Duitse markt een relevante selectie nieuwsberichten te presenteren op een zeer overzichtelijke en gebruikersvriendelijke manier.”

 

 

NU.nl en Dnews.de maken onderdeel uit van ilse media, een 100% dochter van Sanoma Uitgevers. Michiel Buitelaar, COO Digital Media Sanoma Uitgevers, zegt dat de lancering van Dnews.de in Duitsland goed past bij de digital media strategie van Sanoma Uitgevers. Deze strategie is gebaseerd op ondernemerschap en uitproberen. Buitelaar geeft daarbij aan dat NU.nl een groot succes in Nederland is en de potentie heeft om zich te ontwikkelen naar andere landen.

{title}

Met de kennis die is opgedaan bij het succesvol maken NU.nl en de concurrentie in Duitsland (zie SPIEGEL ONLINE en ZEIT ONLINE), heeft dit format denk ik veel potentie. Ik ben benieuwd hoe de Duitse bevolking op het initiatief gaat reageren.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Veel potentie heeft het zeker, alleen al als je kijkt naar de 82 miljoen Duitsers die bereikt kunnen worden. Zeker als je redacties laat samenwerken, wat prima mogelijk is bij bijvoorbeeld buitenlands nieuws en shownieuws. Lastig is wellicht dat de redactie in Nederland zit, dat men bij nul begint en dat Ilse Media verder niet echt een positie in Duitsland heeft. Ik ben benieuwd!

  geplaatst op
 • Zeker veel potentie. Kan mij alleen niet vinden in de keuze om de redactie te vestigen in Amsterdam.

  Een Amsterdamse redactie die 82 miljoen Duitsers bereikt. Laat de Duitsers het maar niet horen ...

  geplaatst op
 • LOL@ NU.nl is de afgelopen 10 jaar met 4,1 unieke bezoekers per maand uitgegroeid tot de grootste nieuwssite van Nederland.

  geplaatst op
 • Misschien is het goed om te vermelden dat de redactie (vanuit Amsterdam) nauw gaat samenwerken met Duitse persbureau's e.d.

  geplaatst op
 • Zo te zien zijn ze in 2011 hiermee gestopt. Misschien leuk om een follow up hieraan te besteden en achtergrond info te achterhalen wáárom ze in NL zo een succes zijn en in DE niet?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.